fbpx

Navigate / search

Welkom in Hierland

Welkom in Hierland. Het land waar gisteren en morgen niet bestaat en ook de grens tussen Duitsland en Nederland. Je bent in hier in het nu, in Hierland.

Hierland is een mini resort waar je terecht kunt voor een overnachting, yogales, landingsplek voor je mini event of de verzorging van een bedrijfsuitje voor een kleine groep. Klik op de diverse tabbladen voor meer informatie.

Natuur in Hierland

De Hierlanders houden van natuur. Daarom hebben we een anti maaibeleid en ziet Hierland er lekker wild uit. Dat is fijn voor de insecten. Zo zijn er meer wilde bijensoorten te vinden in Hierland, meer vlindersoorten en ook andere insecten.

Wat wij leken zoal gespot hebben: Vuurvliegjes in juni en daarna de glimwormpjes natuurlijk. De neushoornkever, verschillende zoogdieren. Hertjes in de voortuin en een eekhoorn. Verschillende soorten zangvogels ook de niet zo gangbare. Read more

Werken met vrijwilligers

Zonder vrijwilligers uit het WWOOF en Workaway netwerk hadden we niet zoveel bereikt in Hierland. Beide netwerken brengen gastgevers in contact met vrijwilligers die, tegen kost en inwoning, helpen bij de realisatie van projecten en diverse onderhoudswerkzaamheden. We hebben inmiddels bijna het hele jaar rond een of twee vrijwilligers. Deze mensen komen uit de hele wereld en zo leren wij weer meer over hun gebruiken en cultuur. Deze uitwisseling vind ik minstens net zo waardevol en ik geniet altijd van elk plekje in ons huis en tuin dat onderhanden genomen is door een van onze WWOOF of Workaway vrijwilligers. Ze vormen een blijvende herinnering aan deze persoon. Read more

Vloerverwarming in de tipi

De tipi wordt voornamelijk gebruikt voor yogalessen en coachingssessies. Het is een heel belangrijke werkplek geworden voor Caroline omdat de natuurlijke omgeving en de conische vorm van de tipi meewerkt in haar sessies en lessen. Meer informatie over de tipi vind je hier. Aangezien het er van september tot mei ‘s avonds te koud is heeft Caroline het idee opgevat om de tipi te verwarmen.

Read more