fbpx

Navigate / search

Projecten Hierland

Hierland omvat ruim een halve hectare grond. Daarop willen we zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. Voor de bodem gebruiken we voornamelijk mulch en compost van eigen bodem. Hierin leren we dagelijks bij. Op ons dak liggen zonnepanelen die ons voorzien van elektriciteit. Deze leveren we deels terug aan het net waarnaast we op sommige momenten weer elektriciteit afnemen. Al met al wekken we meer op dan we inkopen. 

Schermafdruk 2016-07-29 11.59.18

De moestuin is sterk in ontwikkeling. De bodem is, na vijf jaar tuinieren, nog steeds niet in balans. Deels ligt dat aan onze kennis over plantaardig tuinieren en algemeen bodemonderhoud. Hiervoor leert Caroline nog dagelijks bij. Zo heeft ze bijvoorbeeld een workshop gevolgd bij Humisme.nl. Echt een aanrader als je zelf met een tuin wilt beginnen!

Ieder jaar worden er enkele nieuwe fruitbomen aangeplant. Met de meeste gaat het voorspoedig. Zacht fruit geeft al ieder jaar een overvloedige oogst. Verder eten we graag wat Hierland ons geeft. Brandnetels, zevenblad, berenklauw en andere kruiden staan op ons menu. Af en toe organiseert Caroline een workshop voor het plukken en verwerken van deze kruiden. Kijk rechts in de agenda voor meer informatie of abonneer je op de nieuwsbrief.

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website