fbpx

Navigate / search

Vloerverwarming in de tipi

De tipi wordt voornamelijk gebruikt voor yogalessen en coachingssessies. Het is een heel belangrijke werkplek geworden voor Caroline omdat de natuurlijke omgeving en de conische vorm van de tipi meewerkt in haar sessies en lessen. Meer informatie over de tipi vind je hier. Aangezien het er van september tot mei ‘s avonds te koud is heeft Caroline het idee opgevat om de tipi te verwarmen.

2016-10-11-11-02-18

Na een onderzoek waarbij verschillende opties zijn bekeken heeft ze besloten om dit te doen middels vloerverwarming aangesloten op een biomeiler. Een biomeiler is een enorme grote compost hoop die voornamelijk uit houtsnippers bestaat. In september heeft Caroline een workshop gevolgd bij Stichting Biomeiler. Begin oktober is begonnen aan het afgraven van de tipi. Via Wwoof, Workaway en het netwerk zijn er continu vrijwilligers die helpen bij het project.

Zo is de bodem van de tipi afgegraven, en inmiddels is de bodem weer opgebouwd met een laag vijverfolie, een laag isolatie, de verwarmingsbuizen en een flinke laag zand. Alleen de laag leem nog dan is dit deel van het project klaar. Achter de tipi staat alvast het geraamte van de biomeiler. Deze wordt 3 meter hoog en 4 meter doorsnee. We zijn nog op zoek naar verse houtsnippers met blad. De rest van de benodigdheden is allemaal aanwezig.

Zonder de vele vrijwilligers en vrienden die meedenken en meehelpen zou dit project niet zover hebben kunnen komen. Dank jullie wel! Als het project afgerond is, dan vieren we dat graag met jullie.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website