fbpx

Navigate / search

Werken met vrijwilligers

Zonder vrijwilligers uit het WWOOF en Workaway netwerk hadden we niet zoveel bereikt in Hierland. Beide netwerken brengen gastgevers in contact met vrijwilligers die, tegen kost en inwoning, helpen bij de realisatie van projecten en diverse onderhoudswerkzaamheden. We hebben inmiddels bijna het hele jaar rond een of twee vrijwilligers. Deze mensen komen uit de hele wereld en zo leren wij weer meer over hun gebruiken en cultuur. Deze uitwisseling vind ik minstens net zo waardevol en ik geniet altijd van elk plekje in ons huis en tuin dat onderhanden genomen is door een van onze WWOOF of Workaway vrijwilligers. Ze vormen een blijvende herinnering aan deze persoon.

logo_wwoof_deutschland

Bij het WWOOF netwerk ligt hierbij de nadruk vooral op de ecologische projecten zoals het zelf voorzienend leven, de moestuin, de bio-meiler en de fruittuin. Daarnaast gaat het om kennisuitwisseling waarbij de vrijwilliger leert van de gastgever. Bij het Workaway netwerk kunnen de vrijwilligers ook ingezet worden voor andere klussen.

Over het algemeen hebben we altijd leergierige vrijwilligers ontvangen. En, omdat ik ze ruimte geef voor hun eigen aanpak heb ik zelf ook een boel geleerd.

Zelf zijn we aangesloten bij WWOOF Deutschland. Ons profiel vind je hier. WWOOF zelf is een internationale organisatie. Je kunt echt over de hele wereld terecht op ecologische boerderijen. Op de site van Workaway vind je ons hier.

Caroline

Leave a comment

name*

email* (not published)

website