fbpx

Navigate / search

Natuur in Hierland

De Hierlanders houden van natuur. Daarom hebben we een anti maaibeleid en ziet Hierland er lekker wild uit. Dat is fijn voor de insecten. Zo zijn er meer wilde bijensoorten te vinden in Hierland, meer vlindersoorten en ook andere insecten.

Wat wij leken zoal gespot hebben: Vuurvliegjes in juni en daarna de glimwormpjes natuurlijk. De neushoornkever, verschillende zoogdieren. Hertjes in de voortuin en een eekhoorn. Verschillende soorten zangvogels ook de niet zo gangbare.

Naast al deze dieren kun je ook je hart ophalen als je van planten houdt. Verschillende wilde kruiden die het goed doen op een schrale zandbodem groeien hier ook al zijn ze zeldzaam. Bijvoorbeeld hartgespan, St Janskruid, drie verschillende soorten teunisbloemen, alant, rozenbottels, koningskaarsen die spontaan opkomen, wilde kamille en nog veel meer.

Caroline oogst graag kruiden voor olieën, tincturen en kruidenthee’s. Ook zaden als superfood en kruiden voor de maaltijden worden in Hierland geoogst. Soms loopt de moestuin daarom achter. Waarom zouden we daar zoveel tijd aan besteden als zo veel heerlijke bladgroenten vanzelf groeien?

Mocht je een kruidenwandeling willen boeken, neem dan met Caroline contact op.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website