fbpx

Navigate / search

Kinderyoga en Familieyoga

meisje

Yoga biedt kinderen een rustpunt in hun drukke bestaan waar ze gevraagd wordt te presteren. Met speelse oefeningen, gericht op het kind, komen ze bij zichzelf en leren ze dat ze er mogen zijn. Dat ze goed zijn zoals ze zijn. De oefeningen bieden hen tools die ze ook in het dagelijks leven in kunnen zetten. In lastige momenten bijvoorbeeld, of voor het slapen gaan.

De lessen kenmerken zich door een afwisseling van dynamische beweging en ontspanning. De oefeningen zijn speels en kinderlijk eenvoudig. De lessen worden vorm gegeven rondom een thema en sluiten aan bij de leeftijdsgroep van het kind. Op aanvraag verzorg ik ook workshops voor de buitenschoolse opvang en scholen.

Jip&Jan_groen

Ik ben opgeleid tot Do-In Yoga docent en daarnaast heb ik de kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart afgerond in Nederland. Zo ben ik gecertificeerd en geregistreerd als kinderyoga docente.

Yoga is een heerlijke bezigheid om in familieverband te doen! Samen bewegen en ontspannen. De effecten zijn enorm:

  • Verdieping van de onderlinge relatie door het spelen met elkaar, maar ook door de oefeningen die jullie samen uitvoeren.
  • Samen plezier maken en eenvoudige spelletjes doen die je op enig moment waar dan ook weer kunt doen.
  • Een gezamenlijk rustpunt vinden door samen te spelen en van daaruit tot rust te komen.
  • Kinderen komen gemakkelijker tot rust bij hun ouders ook in de thuissituatie.
  • Jullie leren elkaar beter kennen en het wederzijds respect groeit.

Familie Yoga kan in groepsverband en in de privé sfeer beoefend worden. Dat laatste is vooral aan te raden voor families met kinderen met speciale behoeften. Maak een afspraak voor een intakegesprek:

Familie Yoga kan ook op verzoek gegeven worden als workshop, cursus of reeks. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn visie en missie:

In onze samenleving worden kinderen vaak te prestatiegericht benaderd. Veel kinderen worden hierdoor onzeker of krijgen allerhande klachten die op een standaard wijze wordt behandeld. Dit past niet meer bij de huidige generatie. Deze nieuwe generatie kinderen is gevoeliger, en heeft het nodig om individueler benaderd te worden. Hun talenten lopen ook zeer uiteen en komen niet altijd overeen met wat de maatschappij vraagt.

Steeds meer kinderen krijgen hierdoor een ‘etiketje’ terwijl hun eigenheid en hun talent niet worden gezien en/of erkend. Door het geven van Kinderyoga lessen aan kinderen en families hoop ik een kleine bijdrage te leveren om deze tendens te keren. Ik help kinderen hun eigen wijsheid aan te boren door ze te erkennen in hun uniciteit en in hun behoeften.

Kijk voor het actuele aanbod in de agenda.