fbpx

Navigate / search

1. Er is geen onderscheid tussen werk en Privé

Zo aan het einde van het nieuwe jaar maak ik altijd een balans op. Wat heeft 2015 mij gebracht? In een reeks deel ik tien lessen die ik in 2015 heb uitgediept of geleerd. Dat ik je mag inspireren en jij op jouw beurt mij weer. Met je reactie bijvoorbeeld. Ze is van harte welkom.

failing succeed

Met deze les begin ik mijn coaching trajecten vaak en toch kwam ik dit jaar zelf een verdieping tegen: Als je ook in je werk helemaal mag zijn wie je bent dan heb je iedere dag ‘vakantie’. Vakantie bestaat dan niet meer eigenlijk want werk ook niet. Op dat vlak heb je eenheid bereikt.

Nee echt, dit jaar heb ik de quote van Confusius- “Geef me werk dat bij mij past en ik hoef nooit te werken” – nog meer uitgediept. Waar gaat mijn hart echt naar uit en wat doe ik het liefste? Wat heb ik in mijn leven als mislukt ervaren? Het vegetarisch – veganistisch restaurant dat ik 12 jaar geleden heb gehad bijvoorbeeld? Ik kan dit niet meer als een mislukking zien. Wel als een mooie les. Want het is misschien wel leuk om een gat in de markt te vullen. Iets te starten waar ik zelf behoefte aan heb, maar ik ben geen goede bedrijfsleider voor de horeca en al zeker geen kok vanuit hart en nieren. Al kan ik wel lekker koken af en toe. Wel zet ik nu die kennis in om andere initiatiefnemers voor een vegan horeca ondernemer te ondersteunen. Als ik zelf mijn lessen niet had geleerd had ik dit niet kunnen doen. Mooi hè! En nog mooier: Er komen steeds meer eetgelegenheden waar ik mij welkom voel en waar ik met een gerust vegan hart kan neerstrijken.

Daarentegen koesterde ik ooit de wens naar een zelfvoorzienend leven. Zo’n 30 jaar geleden. Daar kwam ik dan 25 jaar geleden gedesillusioneerd op terug. En nu werk ik er weer aan. Dit jaar heb ik hier veel tijd aan besteed en er ook veel in bereikt. Er zijn veel vrijwilligers via Wwoof en Workaway geweest die daarin hebben geholpen.

Of die keer dat ik ‘s avonds laat huilend terugkwam (oh, dat was 2014) van een workshop waarvoor ik een ruimte had afgehuurd die me eigenlijk niet paste. ‘Dan koop je toch gewoon een tipi en dan geef je je workshops hier’ was de halfslaperige en niet zo serieuse reactie van mijn partner. Maar de andere dag zat ik achter de laptop en dit jaar staat hij. Zodoende kwam ik erachter dat ik hier in Hierland wil coachen en Do-In Yogales geven. Hier leer ik en andere mensen kunnen hier ook leren. Ik hoef minder te reizen zo en ben nog vaker buiten. Dichter bij het ‘als vanzelf’. Dat afstand en een landsgrens voor de meeste mensen geen probleem is heeft dit jaar bewezen. Ik mag steeds meer mensen hier ontvangen en ik huur nog alleen in Arnhem en Beek een yogaruimte.

En over de dingen die dan ‘moeten’? Ok, zoiets als de administratie hoort bij het ondernemen(!) Echter, deze doe ik sinds het laatste kwartaal ook met plezier. Het stemt me dankbaar om ook hierin mijn resultaten van de intenties terug te zien. Alles op zijn tijd. Dat wel. En met de juiste personen. Want als ook de relaties kloppen met de mensen die diensten aan mij leveren worden administratie, marketing en website onderhoud nog gemakkelijker.  Oja, en Do-In Yogalessen geven op andere plekken dan in Hierland.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website