fbpx

Navigate / search

Eerste hulp bij informatieovervloed

Hou het hoofd koel en je hara warm

Wat gebeurt er weer veel in onze samenleving omtrent het Coronavirus. En wat een overstelping aan berichten. Wat doet dat met jou? Voel je angst of boosheid? En hoe reageer je? Zoek je tegenberichten op?

Met al deze zinvolle en niet zinvolle, beangstigende en geruststellende berichten en heel deze overvloed van informatie is het extra zinvol om dicht bij jezelf te blijven. Zondagavond heb ik alle yogalessen afgezegd. Iets wat ik al wist dat ik zou doen maar dat aanvankelijk als een kapitulatie voelde. Daar kwam ik zondagavond pas achter. Het voelde als een strijd, als oorlog. Angst om me over te geven aan de gebeurtenissen en wantrouwen naar de instanties was de onderliggende oorzaak.

Aan de ene kant worden we overspoeld met maatregelen om de te snelle uitbreiding van het virus te voorkomen de andere kant is er ook andere informatie die ons wil doen laten geloven dat het coronavirus een uitvinding is van de mensen die ons wil afleiden van de werkelijke problemen in de samenleving. Dat het allemaal niet zo erg is. Etc. Beide informatiestromen wekken angst op en angst is het tegenovergestelde van liefde! En dat laatste is wat we nu hard nodig hebben. Liefde is een helende kracht met een hoge frequentie. Een kracht die ons gezond houdt. De essentie van ons zijn hier op aarde.

Lees meer

Do-In Stap cursus 2019

Wil je meer innerlijke rust ervaren? Aan je gezondheid en/of je energie niveau werken? Of wil jij een goede basis creëren voor je eigen yoga beoefening? Leren om je lichaam als kompas te gebruiken? Of gewoon een extra certificaat behalen die je zelfs toegang geeft tot de WYA gelicenseerde Do-In Yoga opleiding van Do-In-School? Dat kan allemaal tijdens deze cursus op vijf zondagmiddagen.

Komend najaar organiseer ik weer een Do-In Stap cursus zodat ook jij de positieve effecten van Do-In kunt ervaren. In vijf wekelijkse lessen van twee uur breng ik jou de kneepjes bij van Do-In Yoga en je hiervoor hoef je geen ervaring met yoga te hebben.

Lees meer

Do-In Yoga Summerschool 2019

De lessen gaan gewoon door deze zomer. Daarnaast kun je zelfs iets extra’s leren over Do-In Yoga. Iedere week een ander thema. De Do-In Yoga Summerschool. Tijdens de gewone lesuren maar dan met net dat beetje meer verdieping. De gewone lesuren: Op dinsdag om 18:00 (Do-Yin Yoga) en om 20:00 uur in de tipi in Hierland (Kranenburg). Op woensdag om 16:30 (55+) en 18:30 in de Pelmolen in Beek en op donderdag om 10:00 en 20:00 in de tipi in Hierland (Kranenburg).
Ook geschikt als losstaande les voor iemand uit je kennissenkring.  Lees meer

International Yoga Day Vrijdag 21 Juni 2019

Ieder jaar op 21 juni wordt er wereldwijd International Yoga Day gevierd. En ook dit jaar doe ik hier weer aan mee. Deze keer in Hierland met twee workshops: Om 17:00 uur Do-In Familie Yoga voor (groot)ouders met kinderen en om 19:00 uur Do-In Natuur Yoga voor volwassenen. Dit jaar staat de verbinding met de natuur centraal bij de workshops. Dat past driedubbel en dwars bij de doelen van International Yoga Day: Lees meer