fbpx

Navigate / search

Centrum Savita

Schermafdruk 2015-03-18 17.39.09

Wat doe je als je al 25 jaar een centrum voor natuurlijk leven en genezen wilt beginnen in een kasteeltje en het lukt niet? Opgeven omdat je bijna de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt? Ja, dat had Erik bijna gedaan maar toen kwam dit mooie gebouw op zijn pad en leek zijn droom toch nog verwezenlijkt te kunnen worden.

Ik wil jullie graag vertellen over Centrum Savita. Ik had de eer daar te mogen werken onlangs. Peter van Leerdam van Liefdeleven had mij ingeschakeld. Hij heeft hen een vitaliteitsscan cadeau gedaan omdat hij Savita een warm hart toe draagt. We hebben hier een verschrikkelijk mooie ervaring gehad. Mijn ervaring deel ik graag met jullie.

Natuurlijk begint de reis pas bij het vinden en aankopen van zo een groot pand. En dat draag je niet alleen. Het centrum wordt momenteel gedragen door vier prachtige mensen die vorig jaar niet konden bevroeden dat dit hun leven zou worden. Ze werden als het ware geroepen. Niet meteen enthousiast gingen ze terug naar waar ze vandaan kwamen. Geheel onafhankelijk van elkaar naar drie verschillende plekken. Alleen de initiatiefnemer, Erik, bleef waar hij was. In Savita. Geheel onafhankelijk van elkaar besloten ze de stap te wagen. Hun veilige leven in Nederland achter te laten en in het avontuur van Savita te stappen. Negen maanden later zie ik twee vaders en twee moeders voor Savita en haar gasten zorgen.

2015-03-01 10.50.56

Centrum Savita is een centrum voor bewuste mensen nabij Winterberg. Prachtig gelegen in het groen kun je er mooie wandelingen maken, fietsen en in de winter diverse wintersporten beoefenen. Dat is niets bijzonders in deze streek. Het meest bijzondere is dat centrum Savita een plek is waar je tot jezelf kunt komen. Ik bedoel dan ècht tot jezelf: dichter bij wie je werkelijk bent en wat je op deze aarde komt doen. Dat heb ik daar zelf mogen ervaren. Al mijn voorbereidingen voor mijn werk daar waren voor niets. Ik kwam als vanzelf in een andere flow, in een andere dimensie. En zo ook het werk dat ik gedaan heb.

Officieel heet het centrum ‘Centrum Savita, centrum voor natuurlijk leven en genezen’. Dat vind ik zelf te ruim verwoord ondanks dat dit alles ook daadwerkelijk in het centrum gebeurt: Je komt in een staat waarin je jezelf kunt helen. Het centrum ligt in de natuur en al wat er gebeurd, zowel het eten wat geserveerd wordt als de processen die er plaats vinden, in en buiten jou zelf, hebben hun oorsprong in de natuur en werken mee aan het heel worden van jouw zelf. Echter, er gebeurt iets heel specifieks en ik schijn niet de enige te zijn die dit heeft ervaren in een kort of langer verblijf in het centrum.

 

2015-03-01 07.47.19

Centrum Savita heeft 67 kamers, een mooie yogazaal, meditatiezaal, filmzaal, eetzaal, danszaal, theekamer, bibliotheek, etc. etc. Je mag inderdaad van mij aannemen dat er een korte Do-In Yoga vakantie komt. Wordt vervolgd dus.

 

 

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website