fbpx

Navigate / search

ChangeFactor Geja Roosjen

geja

Ik ken Geja van de workshop ‘Verruim je mogelijkheden op de Arbeidsmarkt’ die ik in september heb georganiseerd. Het viel mij op dat ze al veel stappen genomen heeft om de verandering te zijn in de samenleving. Zo heeft ze vorig jaar besloten de opleiding International Sustainable Development (ISD) te doen aan de Hogeschool in Leiden. Haar hart ligt namelijk bij het werken met (groepen) mensen; ze samen brengen en samen nieuwe dingen laten ontwikkelen. Haar passie is natuur en alles wat met internationale duurzame ontwikkeling te maken heeft. Tijdens deze studie leerde ze veel over ISD, hoe het toegepast kan worden en hoe je met anderen samen kunt werken aan internationale duurzame ontwikkeling en verandering.

 

Als Geja spreekt over veranderingen dan gebruikt ze de natuur als metafoor. In de natuur zie je iedere keer veranderingen. Zo ook in je leven. Het kost tijd om je aan nieuwe situaties aan te passen. Echter, elke verandering brengt nieuwe inzichten mee. Geja staat nu zelf voor een verandering; haar huidige baan stopt over een aantal weken en dit roept bij haar allerlei vragen op zoals: ‘Hoe moet ik verder, hoe zorg ik dat ik voldoende inkomen heb, wat wil ik nu gaan doen, help ik moet weer solliciteren etc.‘ Maar gelukkig ziet ze ook de voordelen in van deze situatie, het dwingt haar in ieder geval om weer eens stil te staan bij wie ze echt is, wat haar passie is en waar ze naar toe wil.

 

Als ChangeFactor ontwikkelt ze samen met Nadia Gombra een cursus voor Nederlandse ondernemers die in ontwikkelingslanden willen gaan ondernemen. De cursus helpt hen om de OESO richtlijnen[1] beter te begrijpen en te kunnen toepassen in hun activiteiten. Geja heeft in ieder geval het volste vertrouwen dat dit de juiste keuze is en dat haar cursus voor ondernemers een groot succes gaat worden.

 

Wie:  Geja Roosjen
Wat:  “Doing good is good business
Waar:  nl.linkedin.com/in/gejaroosjen/; www.isdfactory.com (de website van de Denkfabriek is vanaf half november online)
Voor wie: Nederlandse ondernemers die willen bijdragen aan internationale duurzame ontwikkeling
Kan altijd gebruiken: contacten, tips, testers, cursisten en nieuwe inzichten over ISD en OESO richtlijnen, tips voor vacatures

 


[1] De OESO-richtlijnen maken duidelijk wat de Nederlandse overheid (en 43 andere landen) van bedrijven in het buitenland verwacht op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Ze bieden handvatten voor bedrijven om met kwesties om te gaan als: ketenverantwoordelijkheid, mensenrechten, kinderarbeid, milieu en corruptie.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website