fbpx

Navigate / search

Changefactor: Lars Moratis van ImpactAcademy

download

Ik ken Lars nog uit de begintijd van MVO in Nederland. Hij was oprichter van een adviesbureau voor duurzaamheid toen daar nog niet zoveel belangstelling voor bestond. We hebben samengewerkt toen hij hoofd van de MVO Nederland Academie werd. En via Lars heb ik mijn kennis ontwikkeld over duurzaamheid en HR. Eigenlijk snap ik best dat hij naast zijn rol als coordinerend docent van het Certified Professional Program MVO van de Open Universiteit weer een initiatief is gestart. Lars ken ik namelijk als een ondernemende persoonlijkheid met visie. Zijn nieuwe initiatief heet ImpactAcademy.

 

Het leuke is dat Lars zijn loopbaan synchroon loopt met de ontwikkelingen op MVO-gebied. Hij loopt daarin altijd een stapje voorop. Zoals hij in 2003 koploper was met zijn adviesbureau, weet hij nu psychologie, filosofie, cultuur en spiritualiteit aan het thema duurzaamheid te koppelen. Een geweldige bijdrage wat mij betreft gezien onze wereld die zo in transitie is.

 

Met ImpactAcademy wil Lars duurzaamheidsprofessionals nieuwe inspiratie bieden en extra impulsen geven aan het duurzame denken en doen. Als ervaren duurzaamheidsprofessional weet Lars hoe belangrijk het is én hoe lastig kan zijn om via zulke inspiratie en impulsen te blijven voeden.

De oneliner op zijn site, ‘Reflect, Get Inspired, Make a Difference’, zegt hierin genoeg. Tenslotte helpen alleen technische ontwikkelingen ons niet door de transitie waarin we leven. Echte verandering zit hem in dingen anders doen. En daar dien je patronen voor te doorbreken, andere wegen in te slaan, drempels te nemen, (persoonlijk) leiderschap te ontwikkelen, andere mensen te inspireren, draagvlak te creëren etc.

 

Met ImpactAcademy vult Lars het gat tussen kennis en handelen. ImpactAcademy organiseert namelijk collegereeksen met topsprekers. De eerstvolgende reeks heeft als thema psychologie voor duurzaamheid. Diverse hoogleraren van verschillende universiteiten uit het land leveren hieraan een bijdrage. Zie ook de brochure: http://bit.ly/18PyFCA

 

Ik ben benieuwd naar de impact van deze nieuwe stap in Lars zijn loopbaan. Hem kennende blijft deze niet onopgemerkt.

P.S. Jij als lezer van deze blog ontvangt 10% korting als je je inschrijft voor één van de reeksen of een gratis gastcollege (alleen op uitnodiging) van Anniek Mauser op 11 december. Vermeld dan bij inschrijving dat je via Changefactors komt en waar je voor kiest.

 

Inschrijven kan hier

 

Wie: Lars Moratis

Wat: ImpactAcademy

Waar: www.impact-academy.nl

Voor wie: voor duurzaamheidsprofessionals en eenieder die reflecteert op duurzaamheid en impact wil creëren voor een duurzamere samenleving.

Kan altijd gebruiken: Nieuwe inspiratie

Leave a comment

name*

email* (not published)

website