fbpx

Navigate / search

Changefactor: Linde ten Broek van Soulstories

Screenshot 2014-05-26 09.51.46

Met Linde werk ik graag samen. Zo hebben wij samen een project gehad: ‘Nieuwe werken vanuit je Kern’ en kan ze andere Changefactors leren over Storytelling en Crowdfunden. Op dit moment doet ze dat laatste voor haar eigen project: ‘Moeders en Dochters’. Dit wordt een multi-media e-book met verhalen over liefde, geluk, afscheid, moederschap en meer.

 

Linde raakt je met haar verhalen. Ze vertelt ze voor mensen bij gelegenheden in de privé sfeer alsook in een zakelijke sfeer. Ze geeft je eigenlijk jouw verhaal terug en daarmee weet ze je te raken. Het wezenlijke komt boven water en laat zich zien. Dat wat echt belangrijk is. Dat kan ze zo goed omdat ze zichzelf zo kan afstemmen op jou en jouw publiek en dat wat is. Alleen daarom al vind ik haar een changefactor. Ze benut ten volste haar talenten en brengt mensen in beweging door ze te raken hiermee. Super mooi 🙂

 

Nu is ze bezig met haar nieuwste project. Een e-book over moeders en dochters dus. Ook daarmee raakt ze door alleen al haar eigen verhaal te vertellen: Haar moeder, plotseling overleden, waar ze nog zoveel aan had willen vragen. Dat is overigens niet de echte reden van haar project: Linde studeerde kindertherapie. Hiervoor was het nodig dat ze oefende met anamneses afnemen. Daarbij worstelde ze heel erg met de vragen die ze geacht werd te stellen. Ze gingen alleen over dat wat niet goed was en dat wat mis was. Ze realiseerde zich dat deze insteek niet voor haar klopte. Waarom kun je niet uitgaan van dat waar je heen wil? Eén van haar gesprekspartners antwoorde op deze negatieve vragenreeks als volgt: ‘Dat wat ik mijn kind wil meegeven is…’. En hieruit is haar project geboren. De vraag ‘Wat wil(de) je jouw kind meegeven?

 

Haar doel hiermee is om mensen echt met elkaar in gesprek te laten gaan. Zodat ze vragen durven stellen. Hun kwetsbaarheid durven tonen. Naar elkaar luisteren. Ook voorbij hun eigen pijn. Dat werkt nu al zo en buiten haar project om. Zo is bijvoorbeeld een vriend van haar in gesprek geraakt met zijn zoon. En voor mij, mijn zus en mijn moeder heeft het opgeleverd dat we al voor ons interview met Linde een intenser contact hebben. Ook doordat ik gemakkelijker dingen uitspreek, durf te zeggen wat ik zie. En zoals Linde telkens zelf ervaart: Er is al werkelijk iets veranderd als je er woorden aan geeft. De energie verandert voelbaar. Mensen kunnen elkaar echt zien.

 

Met dit project opent Linde een veld waarin alles tegen elkaar gezegd kan worden. Waarin ze mensen uitnodigt eerlijk te zijn naar zichzelf. Ze nodigt moeders en dochters uit heel dichtbij zichzelf te zijn en te ervaren wat er werkelijk toe doet. Voor Linde is dat dichtbij mensen zijn zodat ze hun hart kunnen openen. Het gaat niet over het redden van de wereld maar er zijn. Van daaruit kan alles ontstaan en gevoeld worden. Dat is pas het echte werk voor een Changefactor; ‘Zijn’.

 

[vimeo 94136581 w=300 h=181]

Moeders en Dochters from voordekunst on Vimeo.

 

Wie: Linde Ten Broek

Wat: Soulstories met het Moeders-Dochters e-book-project

Voor wie: Voor haarzelf en alle mensen die het kan raken.

Waar: Soulstories.nl en VoordeKunst.nl/moeders-en-dochters

Kan gebruiken: 1. Verschillende podia waar ze haar initiatief kan delen. (on- en offline)

2. Mensen die het stadje Racibórz in Polen kennen en haar en haar zus hierover   kunnen vertellen.

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website