fbpx

Navigate / search

Changefactor: Marsha Buuron van Capsella

profielfoto_mb

Ze koos aanvankelijk voor antropologie en switchte later naar milieukunde. Afgestudeerd op gedragsverandering merkte ze na een paar dwaaljaren waar haar passie echt ligt: Mensen duurzaam helpen en groen. En sinds ze haar missie duidelijk heeft vaart haar bedrijf wel. Stralend beaamt ze dat ze geweldig werk heeft. Ze geniet iedere dag en gezien haar successen veel mensen met haar. Wat ze dan doet?

 

Marsha helpt zorginstellingen om zich anders te organiseren. Ze is een kei in anders kijken naar dingen. Zo koppelt ze heel diverse partijen aan elkaar om mensen aan de onderkant van de samenleving een volwaardig leven te bezorgen. Bijvoorbeeld voor een zorginstelling in de Achterhoek waar ze een dagbestedingsproject heeft verzorgd waarbij diverse heel verschillende partijen er beter van zijn geworden:

  1. De zorginstelling heeft dagbesteding gevonden voor haar cliënten bij biologische tuinders en hun eigen cateringbedrijf.
  2. De cliënten hebben op deze manier zelfvertrouwen gecreëerd en leveren op hun manier een substantiële bijdrage aan de samenleving.
  3. De biologische tuinders waren aanvankelijk argwanend. Echter later razen
    streeklokaal_pieperoogst

    d enthousiast over hun nieuwe medewerkers. Bovendien leverde het hen 30% meer omzet op omdat zij direct leveren aan het cateringbedrijf.

  4. Dit cateringbedrijf tenslotte was al een tijdje op zoek naar een manier om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en hebben dit middels dit project gevonden. De cliënten van de zorginstelling kookten de maaltijden voor deze met de biologische producten van de tuinderij.
  5. Deze maaltijden werden tenslotte weer genuttigd in deze zorginstelling. En zo is de cirkel helemaal rond.

 

De opdrachtgever is in dit geval de zorginstelling geweest. Maar Marsha zou het liefste zien dat ze betaald zou worden uit de extra opbrengst die ergens in de cirkel gecreëerd wordt. In dit geval de boeren dus.

 

We gaan vast nog veel van deze ChangeFactor horen.

 

Wie: Marsha Buuron

Wat: Capsella Projectorganisatie

Waar: projecten rondom zorg in heel Nederland

Voor wie: Eigenlijk doet Masha het voor die mensen aan de onderkant van de samenleving: daklozen, verslaafden, mensen die intensieve langdurige zorg nodig hebben in de psychiatrie of ouderen. Haar opdrachtgevers zijn echter veelal zorginstellingen.

Kan altijd gebruiken: contacten met organisaties die hun cliënten weer zelfvertrouwen en eigen regie willen teruggeven.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website