fbpx

Navigate / search

Changefactor Michael van Loenen van YouBeDo

michael_profielfoto_klein

Michael zat aan de andere kant van de tafel. We hadden een afspraak want ik help YouBeDo met het opstellen van vacatures. YouBeDo is een online boekwinkel waar je dezelfde boeken kunt kopen als bij andere online boekwinkels, tegen dezelfde prijs, maar waarbij 10% naar het goede doel van jouw keuze gaat.

 

Michael is een jonge ondernemer en mede-initiatiefnemer van YouBeDo. YouBeDo is niet zijn eerste bedrijf. Michael heeft, recht uit de schoolbanken, een bedrijf opgericht. Het ondernemen zit hem als het ware in zijn bloed. Enkele jaren geleden vroeg hij zichzelf af wie hij daadwerkelijk is en wat hij graag wil doen. Die vragen beantwoordend wist hij dat hij trots wil zijn op wat hij doet. Dat hij wil ondernemen voor een betere wereld. Pragmatisch als hij is kwam hij er al snel achter dat hij de verkoop van boeken met zijn doelstelling kan verbinden. Het idee van YouBeDo was geboren.

 

YouBeDo is sinds 2010 actief in de markt en weet zich goed staande te houden tussen de grote boekenverkopers. In twee en een half jaar heeft YouBeDo bijna €400.000,- aan omzet weten te realiseren. Daarmee is er bijna €40.000,- bij vele goede doelen terecht gekomen. Zoals Michael zegt verkeert YouBeDo momenteel op een omslagpunt. Ondanks hun succes hebben ze te weinig ruimte om mensen te betalen die mee kunnen helpen om hun groei te bewerkstelligen. Dit mede dankzij hun sociale doelstellingen: 10% van de omzet wordt tenslotte gedoneerd aan goede doelen. YouBeDo heeft de groei daarom hard nodig.

 

Rijk hoeven Michael en zijn zakenpartner er niet van te worden. Wel willen ze graag een volwaardig bedrijf neerzetten dat een daadwerkelijke meerwaarde betekent voor de samenleving. Petje af daarom voor Michael omdat hij vast blijft houden aan de doelstellingen van YouBeDo en toch deze noodzakelijke stap nastreeft. Overigens.. mocht je hen daarbij willen helpen, dan kan dat. Bekijk hier hun vacatures. Vooralsnog als vrijwilliger in te vullen.

 

Wie: Michael van Loenen

Wat: YouBeDo

Waar: www.youbedo.com

Voor wie: Voor een eerlijke rechtvaardige wereld

Kan gebruiken: ambassadeurs

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website