fbpx

Navigate / search

Changefactor: Milou Geerling van Mimint Healthy Stuff

1558521_589201731159752_1151500804_n

Wat een leuke winkel dacht ik bij mij zelf. Ik liep door Arnhem en kwam langs een kleine bio winkel. Op een nostalgische maar ook eigentijdse manier waren de voedingswaar uitgestald. Een beetje vers, maar vooral veel kruidenierswaren. Met een trosje bananen liep ik het zaakje binnen. Achter de toonbank stond een jonge vlotte vrouw: Milou Geerling. Milou is eigenaresse van de winkel Mimint. Ze is nog geen 20 jaar oud als ik voor het eerst haar winkel bezoek. Een jonge onderneemster in de food met een eigen missie.

Milou vertelt: ‘Het is altijd mijn droom geweest om een winkel te beginnen en ik heb eerder in een natuurvoedingswinkel gewerkt. Daar ben ik gepassioneerd geraakt voor natuurvoeding. Je bent wat je eet. Voeding heeft zoveel impact op je gezondheid.’

En niet alleen op je gezondheid (red.). Door te kiezen wat je in je mond steekt kun je impact hebben op het milieu of op gezonde werkomstandigheden. Steeds meer mensen realiseren zich dat, deze ogenschijnlijk onbelangrijke keuzes, zoveel impact kunnen hebben op de wereld waarin we leven.

Milou wil met haar winkel het gezonde voedingsaanbod in het centrum van Arnhem vergroten. Ze richt zich op de passanten die nog een boodschap mee willen nemen voor thuis,  of iets te snacken voor op hun werk of onderweg. Haar assortiment bevat bijzondere voedingsproducten van kleine producenten. Hiermee onderscheid ze zich niet alleen van andere natuurvoedingswinkels maar vergroot ze ook nog eens haar sociale impact.

Milou laat zien dat een jonge ondernemer voordelen heeft. Zo heeft ze nu veel minder financiële verplichtingen dan over tien jaar en ook minder te verliezen. Uit haar winkel blijkt daarom duidelijk dat ze haar hart gevolgd heeft: De inrichting die ze zelf ontworpen en gebouwd heeft, de productkeuze en vooral ook de vriendelijke behulpzaamheid van Milou geven je een warme gevoel. Heel anders dan de ontzielde winkelketens bij haar om de hoek. Een verademing gewoon. Hierdoor heeft haar winkel snel bekendheid en free publicity gegenereerd. Ik ga er ook snel weer een keer heen.

 

Wie: Milou Geerling

Wat: Mimint healthy stuff (natuurvoeding)

Waar: Klarestraat 1a in Arnhem of bezoek de facebookpagina.

Voor wie: voor mensen die gezonde voeding belangrijk vinden.

Kan gebruiken: Free Publicity

Leave a comment

name*

email* (not published)

website