fbpx

Navigate / search

Changefactor: Robbert Vesseur van GEEFeconomie

url

In deze rubriek vind je verhalen over mensen die de verandering inzetten voor hun eigen leven, maar ook voor hun omgeving. Gewone mensen net zoals jij en ik die de stap genomen hebben om de verandering te zijn die ze willen zien in deze wereld. In deze rubriek lees je hun verhalen. Wat zijn hun drijfveren? Aan welke verandering dragen ze bij? Hoe heeft dit hun eigen leven beïnvloed?

 

Robbert heeft ooit gekozen voor een studie bedrijfskunde omdat hij geloofde dat hij via het bedrijfsleven wat kon veranderen. Bij bedrijfskunde werd hem vooral geleerd hoe je ten koste van anderen winst kunt maken. Hij kwam via zijn studie wel op het spoor van duurzaam ondernemen en na zijn studie is hij bij  Triodosbank gaan werken. Aanvankelijk dacht hij dat hij het hier tot zijn pensioen zou blijven. Alleen vond hij de intentie van Triodos nog te ver van zijn drijfveer vertrouwen, en de wens om de economie te hervormen stond. Hij sloot zich aan bij een clubje collega’s, allemaal denkers die mogelijkheden onderzochten om de economie menselijker in te richten. Zo kwam Robbert op het idee van GEEFeconomie.nl.

 

De GEEFeconomie is de economie waarbij de grondbeginselen onvoorwaardelijk geven en samen leven zijn. Iedereen mag geven wat zij/hij te geven heeft en daarbij bestaat het vertrouwen dat onze passies en talenten elkaar aanvullen. Deze economie heeft een compleet andere grondslag in vergelijking tot de huidige economie, welke als grondbeginsel “concurrentie” heeft. GEEFeconomie heeft als doel een samenleving waarin we in vrede en vreugde met elkaar leven. Echt met elkaar en niet tegen elkaar zoals we het nu ervaren. Het is een ideaalbeeld waarbij voor Robbert iedere stap ernaar toe een mooi cadeau is.

 

imgres

In eerste instantie heeft Robbert onderzocht wat GEEFeconomie daadwerkelijk inhoudt. Hij is persoonlijk het experiment aangegaan; al zijn bezittingen weg gegeven en zelfs zijn huur opgezegd. Hij heeft een tijd zelfs geen geld toegelaten in zijn leven. Zijn experiment kan hij geslaagd en succesvol noemen want hij heeft geweldig mooie dingen meegemaakt. Zo kwamen er mooie mensen op zijn pad die hem bij zijn ideeën ondersteunen en hij heeft daadwerkelijk overvloed ervaren. Echter hij is zichzelf ook flink tegen gekomen. Hij heeft vele angsten geleefd rondom zijn loslaat proces. Bang om honger te lijden en geen dak meer boven zijn hoofd te hebben. Robbert heeft leren vertrouwen en onvoorwaardelijk te geven. Hiervoor heeft hij mooie dingen terug gekregen zoals intense vriendschappen, tijd, synchroniciteit in zijn leven en overvloed: een leven met alles wat hij nodig heeft en meer dan dat. Door onvoorwaardelijk te geven en te leven in vertrouwen is zijn leven enorm verrijkt.

 

Robbert geeft lezingen, ontwikkelt projecten en deelt zijn ervaringen via zijn blog op www.geefeconomie.nl.

Robbert heeft er inmiddels een stichting van gemaakt en momenteel lopen er drie projecten. Iedereen heeft wat te geven. Het enige wat Robbert nodig heeft om een stap dichterbij zijn doel te komen: mensen die geraakt zijn door zijn ideeën, hun enthousiasme over de GEEFeconomie en met de diepe wens om van deze wereld een mooiere plek te maken. Daarnaast heeft hij ook daadwerkelijk middelen nodig om zijn projecten te draaien. Dat varieert van locaties om Waardecirkels (ontmoetingen) te laten plaatsvinden tot en met connecties in het festival circuit. Misschien ben jij in de gelegenheid dat te geven? Kijk hier voor wat GEEFeconomie kan gebruiken.

 

 

 

Naam: Robbert Vesseur

Initiatief: GEEFeconomie.nl

Carrière: Social entrepreneur onder GEEFeconomie.nl

Talenten van Robbert: vertrouwen, onderzoeken, durf, inspireren

Drijfveren: samen, vertrouwen, geven

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website