fbpx

Navigate / search

Changefactor Felix Lepoutre van Berlage Meet & Workspace:

Schermafbeelding 2013-08-05 om 13.54.02

Waar visionairs samen komen

 

Felix ken ik nog van iGluu. Daar kwam hij terecht na zijn baan als commercieel en service manager van Seats2Meet Utrecht. Bij diens moederorganisatie is hij als trainee begonnen. En nu heeft hij pas zijn eigen Seats2Meet in de Beurs van Berlage in Amsterdam geopend.

 

Voor mensen die het Seats2Meet concept niet goed kennen. Je kunt er flexwerken en lunchen door te betalen met sociaal kapitaal; kennis delen en je netwerk laten weten hoe de service van de locatie bevallen is. Dat levert een locatie zoveel met euro’s betalende klanten voor vergaderingen en events, dat dure media uitingen niet nodig zijn. Voor Felix was de visie van Ronald van den Hoff doorslaggevend om in 2009 als trainee te beginnen bij Meeting Plaza in Maarssen en Utrecht. Dit na het afronden van de Hogere Hotelschool in Den Haag. Voor hem was de traditionele manier van ondernemen toen al uit de tijd. Hij kon zich helemaal vinden in de visie van zijn leermeester.

 

Berlage Meet & Workspace draait nu zelf vooral op sociaal kapitaal. Op dienst en wederdienst in plaats van met een financiële investering. Seats2Meet, de Beurs van Berlage en Stichting Zetel zijn hierbij de belangrijkste partners. Daarnaast ziet Felix iedere klant als samenwerkingspartner. In de zeven weken dat de workspace open is, is dat ook ruimschoots bewezen.

 

De beurs van Berlage zag direct een sterke match tussen Seats2Meet en haar eigen visie, namelijk die van een Palazzo Publico’ (volkspaleis) dat Berlage al voor ogen had. Door een overeenkomst aan te gaan waarbij Felix de ruimte krijgt om ‘in het pand te groeien’ hebben beide partijen een goede deal gesloten ondanks het risico dat de Beurs van Berlage nu ook meedraagt.

 

Stichting Zetel is een ideële netwerkorganisatie voor ontwerpers van stoelen. Deze stichting heeft exposure in Meet Berlage en daar zitten de flexwerkers en vergaderaars straks dus allemaal op hele aparte design stoelen in de statige ambiance van de Beurs van Berlage.

 

Op deze manier kan Felix de rest van de investering zelf ophoesten. Hij wil nu zo snel mogelijk zijn prognoses waarmaken. Daarmee is hij al aardig op weg. Want de kantoorruimtes op 3 van de 4 verdiepingen zijn zo goed als verhuurd en hij heeft nu al een sterk toenemende vergaderbezetting. Een van de flexwerkende ondernemers heeft een ruimte voor eigen rekening genomen en zorgt voor tien betalende flexwerkers en zelfs op deze warme dag in augustus was de open flexwerk lounge al aardig bezet.

 

Felix: ‘Het is het juiste moment. Enkele jaren geleden zou dit niet gelukt zijn.’ Als hij dat zo zegt doorbreekt hij de onwaarachtige sfeer waarin ik verkeer want hij doelt op de transitie waarin we leven: Met geld alleen kun je geen zaken doen. Sociaal kapitaal en gedeelde verantwoordelijkheid zijn belangrijke aspecten geworden bij het uitvoeren van projecten.

 

Dus geen onrealistisch verhaal maar wel legendarisch gezien de brief van Berlage aan zijn broer ruim honderd jaar geleden: “Ik besef me dat dit het meest kapitalistische gebouw van Nederland is, maar zodra de economie instort wordt deze beurs een volkspaleis. Een plek waar ontmoetingen, kennis delen en samenwerken centraal staan”. Aldus de visionair van toen.

 

Wie: Felix Lepoutre

Wat: Berlage Meet & Workspace

Waar: Beurs van Berlage in Amsterdam

Doelgroep: Iedereen op zoek naar een flexibele werkplek of een ruimte om te vergaderen of te trainen.

Kan nog gebruiken: Exposure.

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website