fbpx

Navigate / search

Changefactors: CHANGE in Business

award2-199x300

Nog zo’n mooi initiatief van Gerard van Vliet deze keer: CHANGE in Business. Dit jonge initiatief heeft als doel om in 7 jaar tijd een nieuwe frisse CHANGE wind te laten waaien door zakelijk Nederland. En door hun ontstaansgrond met enkele wortels in de organisatie ‘Leaders in Change’  gaat dat vast lukken. Want hierin zijn o.a. de volgende netwerken vertegenwoordigd: 
De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) De SMA (Sales Management Association) en CBW Mitex.

 

Met CHANGE in Business willen ondernemers een nieuwe, frisse wind laten waaien door zakelijk Nederland. CHANGE in Business staat vooral voor het proces van bewust en positief zaken doen.  Het wil een praktisch platform zijn voor nieuwe initiatieven en ondernemers die elkaar weten te vinden om initiatieven te delen en verder te brengen. CHANGE in Business staat voor kansen pakken, aandacht geven aan die dingen die (nog) wel werken, in plaats van te blijven investeren in zaken die niet (meer) werken. CHANGE in Business is een initiatief dat zoveel mogelijk personen, bedrijven en organisaties wil bereiken om mee te doen.

 

CHANGE in Business is op 12-12-12 van start gegaan met een congres. Het is een beweging. En iedere ondernemer mag mag aansluiten. Er is veel werk te doen en alle denkkracht en hulp is welkom. Kijk hier waar jij bij aan kunt sluiten. En heel concreet…

 

We zoeken enkele bedrijven die het primaire proces van hun bedrijf zouden willen inrichten volgens het ‘cradle to cradle’ principe of de ‘circulaire economie’:

Duurzame bedrijven zijn essentieel voor de nieuwe organisaties die Change in Business voor ogen heeft. Duurzaamheid is op vele manieren in te vullen: 

  • Dubbelzijdig printen zorgt er voor dat zuinig omgegaan wordt met de grondstof ‘ hout’
  • Zonnepanelen leveren direct en ter plaatste energie…
  • In netwerken als De Groene Zaak (voor managers en directeuren van ondernemingen) , Nudge (voor individuen), Urgenda, Kenniscentrum voor duurzaam ondernemen (maatschappelijk verantwoord ondernemen) wordt veel gedeeld en gesproken over verduurzaming én worden ‘duurzame producten ontwikkeld’.
  • Maar ook grotere bedrijven zoals Lidl, FrieslandCampina, Unilever, Albert Hein  zijn (gedeeltelijk!) duurzaam in hun productenaanbod  of bij de inrichting van de organisatie.

 

Voor de change-circle ‘duurzaamheid’ zoekt Change in Business naar 1 tot 3 organisaties/bedrijven die het primaire proces van hun bedrijf zouden willen inrichten volgens het principe ‘Cradle-to-Cradle’  of ‘Circulaire Economy’. De vragen, discussies en knelpunten waar deze organisaties/bedrijven mee stoeien bij de ontwikkeling tot ‘duurzaam bedrijf’ zijn  de thema’s/onderwerpen  van de change-circles die later in het jaar zullen plaatsvinden.

Voor aanmelding en info

Helma lamers

Helma.lamers@gmail.com

06 37422 296

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website