fbpx

Navigate / search

Begeleiding bij je ondernemerschap

www.dnw31,nl
www.dnw31,nl

Je bent (startende) ondernemer en je bent je bewust van de veranderingen in de samenleving. Hierop wil je jouw onderneming aanpassen of sterker nog… je onderneming is gestoeld op iets wat jij in de samenleving wilt veranderen. Echter alles wat je geleerd hebt over marketing, verkopen, administratie, organiseren etc. lijkt niet meer te werken. Jouw diensten of producten worden afgerekend op de daadwerkelijke waarde die ze toevoegen of het samenwerken . Dat vraagt een andere kijk op bedrijfsvoeren. Een die niet in je schoolboeken staat omschreven.

 

Dit vraagstuk kom ik bij de meeste ondernemers tegen zo ook bij mijn eigen onderneming en ook samenwerkingsverbanden die ik aanga. En om hierin beter te kunnen begeleiden en ook om zelf te groeien ben ik de training Bewustzijn in Bedrijf gaan volgen. Hier heb ik kennis gemaakt met het Bewust Bedrijf Model©, ontwikkeld door Jaap Vermuë. De kracht van het werken met het model zit hem met name in de beleving. Je onderbewuste wordt aangesproken. Via indrukken en emoties ontvang je informatie die je met je hoofd niet kan verzinnen. En vooral niet zo snel. Het is naast een diagnostisch instrument ook een procesversneller.

 

Mijn ervaring is dat uit mijn hoofd, in mijn lijf ik mijn eigen onderneming of samenwerkingsverband helderder waarneem en precies ervaar waar ik aan kan werken. Het zijn sensaties die zich in mijn lijf manifesteren en ze vertellen  mij welke stappen ik kan ondernemen om de energie weer te laten stromen. Of hoe de rollen zijn verdeeld in samenwerkingsverbanden? De nieuwe opgedane inzichten zijn gemakkelijker om te zetten in acties. Patronen worden doorbroken en ik kan gemakkelijker de balans bewaren.

 

Met andere ondernemers heb ik het Bewust Bedrijf Model gecombineerd met het Business Model Canvas. Een geweldige combinatie. Zie bijvoorbeeld Gaia Sira.

 

Het Bewust Bedrijf Model© is op diverse manieren inzetbaar:

  • Bij de start van een bedrijf of een samenwerkingsverband.
  • Bij het diagnosticeren van belemmeringen in bepaalde bedrijfsaspecten.
  • Als QuickScan om bijvoorbeeld de vitaliteit van een organisatie te meten.
  • Om te onderzoeken waar ontwikkelingsmogelijkheden liggen voor een organisatie, samenwerkingsverband of afdeling.

 

Wil je weten wat het model voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak. We bekijken dan samen of het instrument jou verder kan helpen.