fbpx

Navigate / search

De winnaar van de Vega(n) Startup Challenge

Al jaren organiseer ik op vega(n) events een workshop voor startende ondernemers in dat circuit. Daardoor kwam ik op het idee om een challenge te beginnen. Want ieder jaar weer komen er nieuwe initiatieven bij. En het is alleen jammer dat dit fenomeen zo weinig aandacht krijgt. De Veggie Fair van 2016 had de primeur van dit plan. 

prijsuitreiking-2

De winnaar van de challenge is geworden Debbie Leenheer van Veggietravel. Ze kan voor ons een gewone vakantie bij een gewone touroperator boeken waarbij ze ervoor zorgt dat de uitjes en de maaltijden vegan of vegetarisch zijn. Ze wil hiermee de reisbranche wakker schudden. Debbie stond voor het eerst op de Veggie Fair dit jaar. Van harte gefeliciteerd Debbie.

In augustus was de inschrijving voor de challenge geopend en we hebben maar liefst vijftien inschrijvingen ontvangen. Met zo’n resultaat waren wij (de jury) zeer tevreden. De inzendingen betroffen niet alleen nieuwe horeca initiatieven. Zo komen er nieuwe producten bij en is zelfs de reisbranche vertegenwoordigd. Ook heeft iemand het idee ingediend om een boerderij (van haar ouders) om te schakelen naar een diervriendelijkere plek waar mensen kunnen overnachten, eten en vintage vinden.

In het kort een paar inzendingen:

  • Bij Zus & Zo Gebak worden heerlijke taarten, zoet en hartig, gebakken om te laten zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan de samenleving.
  • Allergast verzorgt als cateraar veganistische maaltijden die ook aan andere dieetwensen of eisen kunnen voldoen.
  • One Tribe Collective is een nieuwe yogaschool in Tilburg. Veganisme is een belangrijk onderdeel van de filosofie van de oprichtster. Vanuit de filosofie van haar yogastijl.
  • Yourfoodprint.nl is een webshop die het de consument gemakkelijker maakt om de dagelijkse plantaardige boodschappen te doen.
  • Veganlikehome.nl verbindt reizigers over de hele wereld met vegan thuiskoks aldaar.
  • In Geuren en Kleuren maakt vegan shampoobars.
  • En verder zijn er een paar veelbelovende initiatieven voor nieuwe producten, lunchrooms en snackbars in grote en kleinere steden in Nederland en België en ideeën voor lifestyle coaching vanuit diverse invalshoeken.

Meer informatie ook over de jury vind je hier.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website