fbpx

Navigate / search

Drie stappen voor meer balans tussen je idealen en je inkomen

Al mijn klanten vinden de waarde die ze creëren voor de klant en zelfs de samenleving veel belangrijker dan hun inkomen. De valkuil is dat de balans zoek raakt tussen een eerlijke prijs en een reëel inkomen en het idealisme van de ondernemer. Een feit is dat je altijd eerst voor jezelf te zorgen hebt voordat je iets weg kunt geven. Daarom is het belangrijk dat je voldoende aandacht aan je eigen inkomen besteedt. Voor veel mensen is het moeilijk om eerst aan zichzelf te denken. Daarom deze drie belangrijke reflectievragen.

  1. money-531324_640

    Ga na wat jij jezelf waard vindt.: Wat vind jij van jezelf? Vind je dat je het verdient om gelukkig te zijn? Of vind je dat je eerst heel hard moet werken, lijden, of verbeteren? Ben jij een van de vele mensen die zichzelf niet goed genoeg vindt?: Je weet nog niet genoeg, bent niet mooi genoeg, of ziet om je heen allemaal mensen die veel beter zijn dan jij en daarom hun succes verdienen. Je kunt het niet?Andere mensen kunnen je loven en zeggen dat je goed genoeg bent, dat je het kunt, maar daarmee kom je er niet. Deze gevoelens die je koestert ten opzichte van jezelf zijn te helen. Want echt iedereen is goed zoals hij of zij is en jij hebt alles in huis om je levensmissie te leven. Ook als dit betekent dat je gaat ondernemen. Op een mentale manier is dit denkpatroon amper aan te pakken. Vaak werk ik met mensen op energetisch niveau hieraan.

 

  1. Hoe sta je tegenover geld? Is geld vies? Of vind je geld gestolde liefde die je verdient voor jouw bijdrage aan de samenleving? Onderzoek hoe jij tegenover geld en geld verdienen staat. Ook deze denkpatronen kun je veranderen. Hebben deze ook te maken met je gevoel van eigenwaarde? Of vind je dat de wereld om ons heen dient te veranderen? Dat laatste zal niet gebeuren. Je kunt alleen jezelf veranderen door je mentale patronen bij de wortel aan te pakken. Onderzoek waarvoor jij geld nodig zou hebben en hoeveel dat dan is. Dat maakt de acceptatie van geld als beloning ook gemakkelijker.
  2. Welke waarde wil je toevoegen aan je product? Wat levert dit je klanten op? Hoe verhouden deze waarden zich tot je drijfveren? Worden deze hiermee beloond?
    Je hart zal zeggen of je antwoorden kloppen. Je kunt mentaal nog zoveel willen, als het voor je gevoel niet klopt dan wordt dit signaal de kosmos ingezonden. Mensen zoeken onbewust naar integriteit. Zorg dat je uit straalt.We laten ons vaak afleiden door uiterlijke omstandigheden. Van de overredingskracht van een geliefd persoon tot en met de kennis opgedaan op school of een cursus. Neem regelmatig de tijd om na te gaan of dat wat je doet nog klopt voor jou.Zelf doe ik dat al mediterend en navoelend in mijn lichaam. Door het beoefenen van yoga heb ik een geweldig kompas ontwikkeld voor het pad dat ik bewandel. Mijn lichaam reageert met sensaties op alles wat ik doe: emoties, beelden, pijntjes, trillingen en andere sensaties. Als iets niet klopt hoef ik maar in te zoomen op de sensatie en ontvang ik de achterliggende informatie.

Zorg altijd dat je goed geaard bent bij het reflecteren. Hiervoor kun je mijn geleide meditatie downloaden die je ontvangt als je jezelf abonneert op de nieuwsbrief. In enkele minuten ben je in je eigen energie en kun je aan de slag met bovenstaande overwegingen.

En mocht je behoefte hebben aan een gesprek na aanleiding van deze blog, neem dan gerust contact op.

 

 

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website