fbpx

Navigate / search

Eerste hulp bij informatieovervloed

Hou het hoofd koel en je hara warm

Wat gebeurt er weer veel in onze samenleving omtrent het Coronavirus. En wat een overstelping aan berichten. Wat doet dat met jou? Voel je angst of boosheid? En hoe reageer je? Zoek je tegenberichten op?

Met al deze zinvolle en niet zinvolle, beangstigende en geruststellende berichten en heel deze overvloed van informatie is het extra zinvol om dicht bij jezelf te blijven. Zondagavond heb ik alle yogalessen afgezegd. Iets wat ik al wist dat ik zou doen maar dat aanvankelijk als een kapitulatie voelde. Daar kwam ik zondagavond pas achter. Het voelde als een strijd, als oorlog. Angst om me over te geven aan de gebeurtenissen en wantrouwen naar de instanties was de onderliggende oorzaak.

Aan de ene kant worden we overspoeld met maatregelen om de te snelle uitbreiding van het virus te voorkomen de andere kant is er ook andere informatie die ons wil doen laten geloven dat het coronavirus een uitvinding is van de mensen die ons wil afleiden van de werkelijke problemen in de samenleving. Dat het allemaal niet zo erg is. Etc. Beide informatiestromen wekken angst op en angst is het tegenovergestelde van liefde! En dat laatste is wat we nu hard nodig hebben. Liefde is een helende kracht met een hoge frequentie. Een kracht die ons gezond houdt. De essentie van ons zijn hier op aarde.

Bij mezelf blijven

Aldus kwam ik erachter dat ik uit die frequentie van liefde was geraakt. En dat er maar een weg terug was: Terug naar mijn zijnsas, mijn Hara-lijn. Zodat ik weer de liefde en dankbaarheid kan voelen en kan voelen wat nu op dit moment ècht belangrijk is.

Allereerst heb ik mijzelf gerealiseerd dat ik het niet weet. Ik weet niet wat waar is, wie gelijk heeft en wat de oplossing is voor ons probleem. Als ik zo de berichten luister dan weet niemand dit ook echt. We spreken elkaar allemaal tegen. Heel veel (groepen) mensen pretenderen het te weten. Ik voor mij weet het niet. En dat is goed. Dat brengt me weer met beide benen op de aarde. Het schept ruimte om te zien wat er allemaal echt is. Wat allemaal echt is. Ik weet alleen wat in mij leeft. De waarheid in mijzelf.

Door alle media wordt ik buiten mij zelf gebracht. Ik creëer een nieuwe waarheid die ik ga geloven vanuit mijn hoofd. Mijn gedachten creëren emoties en deze creëren een energie die iets in het universum in werking zet en dan bewaarheid gaat worden. Om deze nieuwe waarheid te geloven ga ik uit mijn hara weg. Want daar, in mijn basis, de zetel van mijn ziel, weet ik wat echt is. Ik verlies dan aan kracht en dan komt de genadeslag pas echt!

Ook als ik tegenberichten in de media zoeken die het, ogenschijnlijk, minder erg maken, voed ik mijn angst. Gaat dat jou net zo? Of voedt dit je boosheid?

Andersom kan ook: Ik maak mijn hoofd leeg en ga naar mijn basis. Ik voed mijn gevoel van liefde en dankbaarheid en zoek de natuur op. Daar waar alles volkomen is. Ik zoek de stilte op in mijzelf en voed mijzelf met beweging en rust met liefde en dankbaarheid. Ik kom bij de essentie. Dat wat echt belangrijk is en er gaat een nieuwe wereld voor mij open.

Wil je angst en woede voeden of in liefde leven?

Als we onze angst voeden ervaren we alleen maar meer stress. En dat is net wat we niet nodig hebben als er een virus rond waart. Want dat verzwakt ons immuunsysteem. Dus… hebben we nu heeeel iets anders belangrijks te doen. In de liefdesfrequentie blijven! In onze zijnsas te blijven, volledig verbonden met ons zelf en dat wat we te doen hebben hier op aarde. In onze eigen waarheid en wijsheid te blijven. Om zo deze liefdesfrequentie te verspreiden.Gelukkig heb ik , als Do-In Yoga docent, heel veel tools om weer terug bij mijzelf te komen, in mijn hara-lijn en dan zo de liefdesfrequentie te verspreiden.

Stress release en genieten

Ze herinnerde wie ze was en het spel veranderde. Lala Deliah

We willen jou niet zonder Do-In Yoga laten zitten de komende weken en daarom komen we met een online aanbod.

Claudia heeft een les in het Nederlands opgenomen voor jullie. Speciaal voor iedereen die wel een heerlijk begeleide zelfpractice wil doen: de Do-In Yoga Zen Power les. In ruim 36 minuten ben je bekrachtigd in je energie en mentaal tot rust gekomen. De les is binnen de TaoFlow Community op te vragen. Je kunt hier een gratis account aanmaken en na het inloggen klik je op ‘members’ en vind je de les: https://taoflow.do-in-yoga.com/

Zelf heb ik een Duitstalige les opgenomen in mijn Dojo in Hierland. Je vindt haar via Youtube: https://youtu.be/QioZsdG4bII en duurt een uur. Do-In Yoga voor meer vertrouwen. Ze is voor iedereen te volgen en mee te doen. Je hebt hiervoor een matje nodig en een heerlijke warme deken. Eventueel een stoel en een meditatiekussen. Je geliefden en andere huisgenoten zijn van harte welkom ook.

Wil je vaker deelnemen aan een online les? Wordt dan lid van de TaoFlow Community.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website