fbpx

Navigate / search

Inspiratie excursie met kookworkshop & plantaardig vier gangen diner

Schermafbeelding 2013-08-05 om 10.53.34

 

Ook als je je dit allemaal niet afvraagt ben je van harte welkom om mee op excursie naar Rotterdam te gaan.  In Rotterdam zijn er veel private initiatieven op het gebied van leefbaarheid, buurtontwikkeling, stadslandbouw en veel meer. Enkele hiervan gaan we bezoeken op 16 oktober a.s., World Food Day. Daarom staat deze excursie in het teken van voedselproductie in de stad en lekker en maatschappelijk verantwoord eten. Een leerzame dag vol inspiratie die we afsluiten door het gezamenlijk nuttigen van een heerlijke zelf bereidde plantaardige en dus low impact vier gangen diner waarvan we de ingrediënten onderweg zelf geplukt hebben.

 

AANMELDEN

 

Het programma van 16 oktober:

13.45 Verzamelen bij het Schieblock Schiekade 189

14.00 Rondleiding Dakakkers bovenop het Schieblock

14.45 Verzamelen we bij Gare du Nord voor een drankje

16.30 een verdere rondleiding langs Oogst met mij Mee en door de wijk.

17.00 De kookworkshop: Plantaardig en biologisch vier gangen diner dat we hierna samen nuttigen.

Om 20.30 gaan we allemaal weer naar huis.

 

Kosten:

€75,- inclusief btw, drankjes, vier gangen diner, kookworkshop en diverse rondleidingen.

Vroegboekkorting: Indien je je voor 20 september a.s. inschrijft betaal je slechts €65,- inclusief btw.

De bedragen betreffen de werkelijke kostprijs exclusief de tijd van de organisator. Mocht er toch wat over blijven dan komt dit ten goede aan Stichting Proefhof.

 

Je kunt je hier aanmelden

 

Je deelname is bevestigd nadat je betaling ontvangen is.

Er is plaats voor maximaal 15 mensen. Wees er daarom snel bij.

 

Over de projecten die we bezoeken:

Schieblock: Het voormalig kantoorgebouw met zeven verdiepingen stamt af uit 1959 en is in 1991 in het slob geraakt ondanks dat het zich bevindt in het centrum. Het pand is sinds 2000 anti kraak verhuurd aan verschillende partijen die er iets moois van hebben gemaakt. Het gehele project laat goed zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn in het centrum om leegstanden van kantoorpanden te bestrijden.

Dakakkers: Is het eerste grote stadslandbouwdak van Europa. De dakakkers werden in april 2012 aangelegd door Binder Groenprojecten naar het idee en ontwerp van de architecten van ZUS en ontwikkeld in samenwerking met het Rotterdams Milieucentrum. De Dakakkers zijn onderdeel van het project de luchtsingel winnaar van het Rotterdamse Stadsinitiatief in 2012.

Stichting Proefhof: De stichting beoogt geen winst en alle producten die zij ontwikkelen, zijn openbaar beschikbaar ten diensten van het algemeen nut zoals:

Oogst met mij Mee: Een duurzame buurttuin waar de kinderen uit de buurt nauw bij betrokken zijn.

Diverse andere projecten om de leefbaarheid in de Agniessenbuurt in Rotterdam te verbeteren. Bijvoorbeeld de geveltuintjes en het fruitboomproject.

Kook met mij Mee: een programma dat de kracht van basisschoolleerlingen gebruikt voor het promoten van een lekker en duurzaam voedingspatroon onder hun leeftijdsgenoten, ouders en andere buurtbewoners.

Gare du Nord: een hippe horecagelegenheid in een oud treinwagon. Op termijn gaat Gare du Nord de inkomsten genereren voor andere projecten van Stichting Proefhof. Gare du Nord is daarmee een sociale onderneming. Door te werken met sociaal kapitaal houden de exploitanten de exploitatiebegroting zo laag mogelijk zodat dit doel snel bereikt kan worden.

 

 

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website