fbpx

Navigate / search

Over flow in je business

Flow, dat woord hoor je vaker. Stroom in het Nederlands. Als je ‘flow’ ervaart in je leven en dus je werk lijkt het wel of alles moeiteloos gaat. Het woord ‘flow’ is voor bijna iedereen daarom synoniem aan ‘geluk’. En dit misverstand wil ik met je bespreken. Stel je maar eens iets anders voor dat stroomt. Zoals een rivier bijvoorbeeld. Stel, jouw bedrijf is deze rivier. En net zoals de rivier is je bedrijf net ontsproten aan de bron. Dan draait het en kolkt het en vooral wildwater kanoërs beleven een enorm plezier aan deze pas ontsproten rivier. 

stream-1008552_640

Ook jouw pas gestarte onderneming kan zo’n woest kolkende bergstroom zijn. Je weet… pas richting de uitmonding in de zee wordt je vaarwater, je stroom, rustiger. In het hier en nu ervaar je als startende ondernemer dat kolkende water en af en toe, yesss, ga je vooruit, voel je een gestadige stroom. Ook dat. Het kolken kan verschillende oorzaken hebben zoals het grote ? waar je met je nieuwe bedrijf in stapt. Je hebt geen houvast, nog geen uitgesleten bedding. Dat hoeft ook niet. Het past niet bij het leven dat ook een stroom is. De verschillende stenen die jouw water laten kolken heten ‘ doelgroep’, ‘omzet’, ‘belasting’, ‘administratie’, ‘marketing’, ‘productspecificatie’ etc. etc. En jij zoekt er je weg tussen, onderzoekt ze, vergaart kennis, zet deze om in daden en uiteindelijk in resultaten.

Ok, zeg je nu. Dus alles is zoals het hoort. Maar hoe zorg ik er dan voor dat ik niet uitgeput raak? Mijn stroom gestadig laat worden?

Mijn antwoord: Ik weet het niet. In al die jaren dat ik onderneem weet ik maar één ding heel zeker. En dat is het belang van het contact blijven houden met de bron. De bron is altijd je eerste intentie. Ik doe dat tijdens het mediteren of een wandeling in de natuur. In mijzelf voel ik dan of mijn stroom nog de juiste is of waarom mijn stroom blokkeert. In mijzelf luisteren. En niet meer dan eens gebeurt het dat ik dan geholpen wordt met nieuwe ingevingen of meestromers. Luisteren naar mijn grootste angsten en mijn diepste verlangens heeft me gebracht waar ik nu ben. Het heeft me heel onverwachte wegen in laten slaan die mij naar mijn verlangens voerden.

Hoe ben jij eigenlijk op het idee van je bedrijf of stichting gekomen? In deze vraag zitten al veel antwoorden besloten op je stroomrichting. Laat het antwoord gerust achter op deze website. Ik wens je goede vaart.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website