fbpx

Navigate / search

Focus op je kerndoelgroep

foodtruck

Zoals ik al eens vertelde weten heel veel ‘Veggie’ ondernemers waarom ze hun bedrijf willen starten. Min of meer alle ondernemers rondom (gezonde) plantaardige voeding willen iets uitdragen: Gezondheid of de boodschap dat plantaardige voeding beter is voor mens, dier en het milieu. Vooral die laatste ondernemers vergeten nog wel eens om hun doelgroep te bepalen. Tenslotte willen ze aan iedereen hun boodschap verkondigen. Dat begrijp ik helemaal. En de boodschap die ze uitdragen is ook altijd steengoed, op welke manier ze het dan ook doen: Met een foodtruck op een heavy metal festival of met een foodtruck op een weekmarkt, of met een webwinkel met vegan dagelijkse kost of een webwinkel met plantaardige delicatessen.

De doelgroep bij de beide foodtrucks zijn de passanten die gewoon iets lekkers willen om hun maag mee te vullen. En natuurlijk pas je daar je huisstijl en je producten op aan. Leuk als je dan je lekkers serveert met een servetje met je diervriendelijke of gezonde boodschap. Dan maak je het plaatje voor jezelf rond en draag jij je kernwaarden uit.

Bij webwinkels zit de differentiatie in de exclusiviteit van de producten die verkocht worden. Echter, de doelgroep bestaat toch in eerste instantie uit vegan’s. Niet vergeten! Deze mensen kopen je producten graag, als ze weten dat je bestaat tenminste, en zullen ze vast ook aan anderen, niet vegan’s, voorschotelen. Deze doelgroep is echter secundair. Hoe je dan verder je boodschap uit kunt dragen? Dat doen je ambassadeurs: Je klanten. De al plantaardig etende klanten dus. En dat kun jij versterken door je vegan kerngroep te ondersteunen met recepten flyers die ze aan hun niet vegan relaties uit kunnen delen zodat deze, met minder moeite, voor deze vegan’s een lekker (kerst)diner kunnen koken.

Maar … misschien kun je, al adverterend op de site van de Vegan Challenge, ook niet vegan’s bereiken. Maak het dan interessant voor deze doelgroep door bijvoorbeeld een starterspakket met recepten of een wekelijkse vegan boodschappen pakket, of een bonus aan te bieden.

Ik heb nog veel meer ideeën die op een laagdrempelige manier zijn uit te voeren. Bel of app (+31611382495) me voor een afspraak als je wilt dat ik een keer met je meekijk. Of nodig je vrienden uit voor een brainstormsessie en trakteer ze op je lekkers. Veel leuker en je maakt ze tot ambassadeur.

Nog geen abonnement op de nieuwsbrief, maar wil je wel vaker dit soort tips ontvangen? Je kunt je hier abonneren.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website