fbpx

Navigate / search

Food for Change: De Vegan Challenge

De laatste tijd kom ik wat

NOV_2_ZAT_BAK_Peer-Frangipane-730x450

vaker in Arnhem. En dan pak ik de kans om bij Rawsome langs te gaan. Een lunchroom met heerlijke, suikervrije, vegan, rauwe en dus supergezonde heerlijkheden. De eigenaresse heeft, na een carrière bij de gemeente, haar droom verwezenlijkt en is de lunchroom begonnen. Ze is één van de vele nieuwe ondernemers in de ‘food en lifestyle’. Wellicht weet je zelf andere voorbeelden (al of niet vegan, raw, suikervrij) te noemen van ondernemers om je heen die een gezond concept in de markt zetten. Bijna als antwoord op alle voedselschandalen.

 

Voeding is ook iets heel wezenlijks. Dat wat je tot je neemt bepaalt niet alleen jouw leven, maar ook dat van andere mensen, dieren en de aarde. Hoe een mensenleven kan veranderen door te kiezen wat je in je mond steekt kan de planteneter Boele Ytsma je vertellen. Hij heeft er een heel boek over geschreven.

 

VC 221x282

Wil je zelf onderzoeken wat een bewuste voedingskeuze met je doet? Dan is de Vegan Challenge een aanrader. Je kunt dan 30 dagen lang de vegan lifestyle uitproberen en zo mensen, dieren, milieu en je eigen gezondheid redden. Tientallen captains organiseren evenementen waar je aan kunt deelnemen en heel veel buddy’s staan je met raad en daad bij. Deelnemen betekent dat je iedere dag een mail krijgt met inspiratie en tip’s. Een soort feestje dus van 30 dagen. De Vegan Challenge start 1 oktober voor de 5e keer. Ruim 5.000 mensen hebben mee gedaan.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website