fbpx

Navigate / search

Het nieuwe werken of het nieuwe bezuinigen?

Een paar dagen geleden was ik bij de lancering van Bas van de Haterd’s nieuwe boek Werken nieuwe Stijl. Een middag waarin de feiten en misverstanden die er heersen over het nieuwe werken weer bevestigd werden. Bas erkent in zijn boek dan ook dat het nieuwe werken een volgende stap in onze evolutie als werkend en creërend mens is. Over een jaar of tien doen werken we allemaal zo. Tenslotte kun je, als je uitgaat van de belangrijkste principes van het nieuwe werken, het nieuwe werken in alle beroepen doorvoeren. De belangrijkste principes zijn: vertrouwen, sturen op output en mensgericht organiseren. Dit betekend voor organisaties dat er op een andere manier leiding wordt gegeven. Dat het inderdaad zo kan zijn dat er veel thuis gewerkt wordt en dat werktijden en faciliteiten flexibel en op maat aangeboden worden aan jou, de werknemer. En voor jou betekend dit dat je weet wat je wil en wat je kunt. Dat je weet waar jij warm van loopt en dat je zelf je grenzen bewaakt en je jezelf aanstuurt.

Enfin, terugkomende op de middag en het boek van Bas. KPN is daar als case gebruikt om in verschillende groepjes na te denken over het grootste vraagstuk over het nieuwe werken: De oudere generatie, mensen van 45 en ouder, meekrijgen in de nieuwe manier van werken. Daar behoor ik over een paar maande ook toe hoor. (Dat meld ik even omdat het aan mijn foto niet altijd te zien is en omdat ik het belangrijk vind dat je niet gaat denken dat er weer zo’n generatie Y type lekker modern en hip wil doen.) Mensen van mijn leeftijd en ouder dus, lijken de voordelen van het nieuwe werken niet te willen erkennen. Nu bleek dat in het geval van KPN ook dubieus te zijn. Zelfs volgens buitenstaanders is door KPN vanwege economische motieven voor het nieuwe werken gekozen.

Daar wil ik wat tegenover zetten: Bas noemt in zijn boek ook de MVO voordelen van het nieuwe werken zoals minder CO2 uitstoot vanwege energiebesparing in gebouwen en vermindering van de reis kilometers, minder gebruik van grondstoffen en minder files. Daar wil ik nog wat vanuit de P van People-kant aan toevoegen: Echte aandacht en betrokkenheid, vertrouwen in elkaar, je wordt afgerekend op je prestatie in plaats je voorkomen en het kunnen betrekken van mensen die nu in een 9 tot 5 cultuur niet of minder kunnen werken.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website