fbpx

Navigate / search

Meer over mij

Als teenager heeft mijn moeder mij meegenomen naar de yogales. Sindsdien ben ik verknocht aan yoga, ik volgde vele lessen en er waren tijden dat ik er geen docent beschikbaar was waar ik woonde en dan oefende ik zelf. Tot ik in 2010 in een burn-out terecht kwam. Een scheiding, het alleenstaande moederschap en het vele werk en grote verantwoordelijkheden rondom verschillende van mijn ondernemingen hadden haar tol geëist. De therapeute raadde mij aan om iets voor mijzelf te gaan doen. Daar herinnerde ik mijn liefde voor yoga weer en toen kwam Do-In Yoga op mijn pad. Een yogastijl zonder goeroe helemaal passend bij deze tijd en bij mijn persoon. Eager als ik was schreef ik mij in voor de opleiding. Dan had ik een stok achter de deur want ik moest dan iedere dag oefenen…. Burn-out! Hoezo? Het heeft goed uitgepakt. Dit was de enige stok die ik echt nodig had in die periode: Door iedere dag echt een moment voor mijzelf te nemen en de uitgebalanceerde oefeningen kwam ik in een andere mindset. Heb ik emotioneel, lichamelijk en mentaal veel op kunnen ruimen. Dit was het begin van de ommekeer in mijn leven.

Daarna is alles snel gegaan. Ik woon sinds 2011 op een mooie plek in het grensgebied in Duitsland bij Nijmegen. Langzaamaan ben ik ook gestopt met mijn loopbaancoachings- en recruitingsbedrijf en sindsdien wijd ik mij full time aan de Do-In Yoga. Naast het werk dat ik op Hierland, onze plek, doe als gastvrouw en tuinierster.

Met Do-In Yoga breng ik de mensen weer terug bij zichzelf zodat ze hun innerlijke kracht kunnen voelen en vandaar uit hun plek hier op aarde in kunnen nemen.

Van jongs af aan was ik al zo gevoelig dat ik gemakkelijk ander mens en dier gevoelens waarnam. Ik ervoer ze alleen als de mijne en door het beoefenen van Do-In Yoga, meditatie en diverse andere opleidingen en coachingstrajecten heb ik geleerd onderscheid te maken tussen mij en de ander. De gevoeligheid hoeft sindsdien niet meer weg gestopt te worden en is daardoor sterker geworden. Noem het channelen of hoog gevoeligheid. Voor mij is het een talent. Net zoals iemand een muzikaal talent kan hebben.

Momenteel gebruik ik dit talent ook in mijn werk als yoga teacher en coach. Geen les is daarom hetzelfde. Ook als ze voorbereid is maak ik nog gebruik van wat ik in de groep of in een persoon waarneem.

Als coach heb ik geleerd om alleen met de informatie te werken waar op het moment mee gewerkt mag worden. En dat geeft meteen diepgang in een proces.