fbpx

Navigate / search

Jolanda Verburg van Uit de Klei Getrokken

Screenshot 2014-02-26 12.04.05

Eigenlijk ken ik Jolanda alleen maar als Changefactor. Ze zet zich met haar bedrijf Gieser Wildeman in om duurzame innovatiekracht bij bedrijven te vergroten. Dat doet ze als consultant en trainer. Maar ook in diverse samenwerkingsverbanden zoals in Non Nobis, een organisatie met diensten op het gebied van verwerven, beheren en exploiteren van onroerend goed voor organisaties die op een maatschappelijk verantwoorde wijze een betere wereldsamenleving nastreven. 

 

Al jaren zijn we zo gelinkt aan elkaar als ik begin dit jaar het bericht ontvang dat ze, naast haar onderneming, vrijwilligerswerk en gezinsleven, 365 dagen gaat bloggen over het permacultuur inrichten van haar land. Dit triggerde me, want ik ben met hetzelfde bezig. Alleen omvat mijn tuin niet vier hectare zoals de hare. Ik vind het daarom zo moedig van haar dat ik contact met haar heb opgenomen om daar meer over te weten.

 

Jolanda kwam rond de kerst van 2013 het boek van Vanessa Farquharson tegen: Groen Groener Groenst. Hierin omschrijft Vanessa haar weg om in 365 dagen zo duurzaam mogelijk te leven. Ze zet zo iedere dag een stap en eindigt zo met een autoloos leven waarin hergebruik voorop staat. Geïnspireerd door haar verhaal dacht Jolanda aan haar wens om zelfvoorzienend te leven. Ze had al vaker gezien hoe zo’n openbaar dagboek de schrijver in beweging zet. Zodoende besloot ze om zelf een online dagboek te beginnen over haar avontuur naar zelfvoorzienendheid.

 

Jolanda’s wens naar een zelfvoorzienend leven is geïnspireerd door twee grote denkers:

de econoom E.F. Schumacher waarvan ze het boek ‘Hou het Klein’ las, 

Jolanda Verburg

een pleidooi voor een lokale duurzame economie. En John Maynard Keynes die de evolutie van onze huidige economie voorzag die, werkelijk nu J, eindigt in een ander tijdperk. Naast haar persoonlijke streven naar zelfvoorzienendheid wil ze haar opgedane kennis blijvend delen. Dit door leer-werkplekken te bieden en wetenschappelijk onderzoek te laten verrichten. Daarnaast wil ze met haar blog anderen inspireren. Een mooi streven van deze gedreven visionair.

 

Wie: Jolanda Verburg

Wat: Uit de Klei Getrokken: 365 dagen op weg naar een zelfvoorzienend leven!

Waar: Uitdekleigetrokken.wordpress.com

Voor wie: Om zichzelf in beweging te zetten, voor haar kinderen en voor het behoud van de aarde.

Waar: Thuis in Beusichem

Kan altijd gebruiken: Helpende handen, zaden, planten, inspiratie

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website