fbpx

Navigate / search

Lessen uit de natuur

Afgelopen weken heb ik leren genieten van al dat is. De regen is daarin mijn leraar geweest.

Op een avond werd ik wakker en dacht aan de dekens in de tipi die nat zouden worden. Met blote voeten in mijn rubber laarzen en in het donker ben ik naar de tipi gelopen. Zonder mijn zicht waren de waterdruppels op de bladeren van de hazelaar en in de regenton extra hoorbaar. Ik hoorde er een mooi muziekstuk in. Opeens kon ik al dat water weer waarderen. Ik hoorde de waterdruppels op de notenboom en op het dak van de pipowagen. Dichter bij de tipi kon ik het geroffel van de regen op het tentdoek horen. In de tipi uit mijn laarzen voelde ik de warme zachte dekens onder mijn voeten. Het was er sprookjesachtig

tipi by night

mooi met de lampjes die op een zonnecel branden. Ik taste met mijn voeten de tipi af. De verschillende structuren van de dekens. En … maar één natte deken. In mijn meditatiedeken gewikkeld heb ik nog even genoten van de mooie omgeving met het heerlijke getik van de regen op het doek. Daarna ben ik op blote voeten naar huis terug gelopen. Het natte gras voelde op sommige plekken warm aan. Mijn voeten tintelden helemaal nadat ik ze weer afgedroogd had.

De volgende ochtend overdacht ik deze ervaring. En ook al die dingen waar ik de laatste tijd ontevreden over was. Zoals te weinig tijd voor iets, de vele regen, de vele slakken etc. Op een diepere laag realiseerde ik me dat al deze ervaringen zo met mijn perceptie te maken hebben. Door in het hier en nu te zijn heb ik de regen heel anders ervaren dan op het moment dat ik de honden uitliet al denkend aan wat ik daardoor, later, aan extra werk heb.

Ik heb weer tijd voor alles wat belangrijk is op dit moment. En de slakken gun ik ook frambozen en sla. Ik doe me tegoed aan dat wat vanzelf groeit in Hierland, zoals melde, weegbree, hemelsleutel e.a. En neem ik de tijd om mijn eten te versieren met bloemen. Overigens heb ik geleerd dat slakken niet van goudsbloem houden. Dus volgend jaar kleurt Hierland oranje.

Actief op Instagram gebruik ik nu de #dankbaar. Zodat dit mooie gevoel een beetje beklijft. Doe je mee? Volg me op Instagram en ik volg je terug. Overigens kun je de foto’s ook op Facebook zien of op Twitter.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website