fbpx

Navigate / search

Meedenksessie ‘Hoe werkt geld en hoe zou het kunnen werken?’

Screenshot 2014-02-01 11.24.28

Hoe werkt geld en hoe zou het kunnen werken?

Meedenksessie over nieuwe economie 21 maart 2014, 14.30 – 17.00 uur in Boxtel

Onze samenleving is sterk in verandering.  We zijn op weg naar een nieuwe economische en maatschappelijke orde. Vele factoren spelen daarbij een rol.

In de praktijk zie ik dat veel changefactors nieuwe manieren van financiering zoeken en vinden. Zo werken sommige van hen samen met partijen die hen de mogelijkheid bieden om (bijna) zonder geld van diverse faciliteiten gebruik te maken. Anderen organiseren events om goodwill te creëren of ruilen diensten uit zonder dat hier geld mee gemoeid is. En zo kom ik heel veel creatieve ideeën tegen om toch dat te voor elkaar te krijgen waarvan veel mensen denken dat het zonder geld niet mogelijk is.

Telkens opnieuw zoeken zij naar de balans tussen idealisme en zakelijkheid. Om deze rede ben ik op zoek gegaan naar het effect van onze huidige economie op de duurzame initiatieven die om ons heen ontstaan. Ik heb me verdiept in alternatieven voor geld zoals timebanking en andere waarden systemen. Al gauw kwam ik bij Heidi Leenaerts uit van Netwerk-&. In één vrouw ontmoette ik een bulk aan kennis en overzicht over hoe het met onze economie gesteld is en hoe dit werkt in onze samenleving. En… de wetenschap dat ook het bedrijfsleven met dezelfde vraag zit: ‘Hoe kunnen we de economie veranderen?’ Reden voor mij om mij bij haar beweging aan te sluiten en mij samen met haar en haar groeiende beweging in te zetten om de economie opnieuw uit te vinden.

 

Vandaar dat ik je uitnodig voor dit event:

Hoe werkt geld en hoe zou het kunnen werken?

Meedenksessie over nieuwe economie 21 maart 2014, 14.30 – 17.00 uur in Boxtel

 

Onze samenleving is sterk in verandering.  We zijn op weg naar een nieuwe economische en maatschappelijke orde. Vele factoren spelen daarbij een rol.

 

Een factor die nog vaak over het hoofd wordt gezien is de manier waarop ons geldmodel op fundamenteel niveau werkt. Een andere kijk op de werking van geld en inzicht in alternatieve mogelijkheden biedt kansen voor bedrijven. Daarvoor is echter collectief leiderschap nodig.

Wij nodigen je uit voor een bijeenkomst over geld en andere manieren om wederkerigheid te organiseren. We kijken naar wat we zelf kunnen doen. De bijeenkomst heeft een interactief karakter. Ieder brengt zijn eigen vragen, invalshoeken en ideeën in.

Locatie: We zijn te gast bij Legrand Nederland in Boxtel

 

Organisatie:                              Caroline Ligtenberg en Heidi Leenaarts

Tijd:                                             Vrijdag 21 maart 2014, 14.30 – 17.00 uur

Locatie:                                      We zijn te gast bij Legrand Nederland in Boxtel

Aanmelden:                              Heidi Leenaarts, heidi@bronvoorleiders.nl

Info:                                             www.netwerk-N.nl

 

Download hier de uitnodiging voor meer informatie: Meedenksessie nieuwe economie regio Zuid

 

Netwerk-& verbindt ondernemende mensen die de visie delen dat een duurzame samenleving alleen gebouwd kan wordendoor en met mensen die leiderschap tonen!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website