fbpx

Navigate / search

Met een dankbaar hart wens ik je een hele fijne jaarwisseling

 

2016 is een vruchtbaar jaar voor mij geweest. Met mooie mensen die onze plek, Hierland, kwamen bezoeken als yogi, (startende) ondernemer of gast en maar liefst 13 vrijwilligers die veel werk hebben verricht in Hierland.

Deze vrijwilligers uit het Wwoof- Workaway- en vrienden netwerk hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Niet alleen in het fysieke werk dat ze gedaan hebben. Met velen hebben we echt een deel van ons leven gedeeld. We hebben van elkaar geleerd, gebruiken uitgewisseld en ook bedenkingen en zorgen over de op komst zijnde en later werkelijkheid geworden Brexit, de waanzin van het standaard Westerse dieet en de gevolgen hiervan voor de dieren, milieu, gezondheid en de economie en hoe een zinvol bestaan op te bouwen als sociaal ondernemer in eigen land.

dia19

Het was soms moeilijk voor te stellen dat met zo’n mooie mensen uit zo vele culturen (11 nationaliteiten) die dezelfde waarden leven als wij er zoveel ergs in de wereld geschiedde. Honger en oorlog zijn verergerd. De aanslagen komen steeds dichter bij. Brexit is een feit. Geld regeert, sterker dan ooit, boven liefde. Zoals ik van mijn vader, schoenmaker, leerde als jong meisje toen ik naar zijn werk keek: Dingen moeten eerst stukker gemaakt worden voordat je ze echt goed heel kunt maken.

Wetende dat dit een natuurwet is zie ik hoopvol uit naar 2017. Er is veel gebeurd in onze wereld. In het piepkleine Hierland laten we zien hoe je liefdevol kunt leven leeft met respect voor alles wat leeft. Hoe je met weinig middelen veel kunt bereiken en hoe de natuur hierin in een grote allesomvattende rol speelt. Ik wens jullie eenzelfde ervaring. Dat je in 2017 je eigen licht mag volgen vol vertrouwen en moed en zo de enorme liefde mag beleven die ons gegeven is hier op aarde. En dat door jou weer andere mensen aangeraakt worden hetzelfde te doen.

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website