fbpx

Navigate / search

Met een omweg naar een zenmoment

Eén keer in de week leg ik de weg Gouda Gorinchem af en vise versa. Daarvan één keer in de twee weken op zondagochtend wanneer ik van Gorinchem naar Gouda rijd. Daar zit altijd een boottochtje in over de Lek. En om de sleur te breken rij ik wel eens een blokje om door het mooie polderlandschap van de Alblasserwaard om van uitzicht en veerdienst te wisselen. Voor mij is dit een soor Zen oefening. Een manier om me in het hier en nu te houden, genieten van het landschap om me heen dat anders is dan al die andere keren dat ik de weg afleg die ik kan dromen. Vandaag zat daar zelfs een omleiding tussen en kwam ik langs deze schitterende molen. De wieken versiert met haakwerkjes en geborduuurde lappen. Geweldig vind ik het. Al dat werk van mensenhanden die hier vele uren werk en aandacht in gestoken hebben. Zen op zijn Hollands zal ik zeggen. Ken jij ook zo’n zen-moment?

Leave a comment

name*

email* (not published)

website