fbpx

Navigate / search

Plenty Food ‘hoezo onkruid’ middag 17 april 2016

Deze middag is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met het verzamelen en verwerken van wilde kruiden. Zoals je zelf ervaart is het bijna niet te doen om een tuin (on)kruidvrij te houden. Deze middag veranderd je je relatie met de zogenaamde onkruiden en maak je kennis met hun veelzijdigheid en hun oorsprong.

De zomaar opkomende kruidenlaag is gezond. Ze bestaat uit planten die, al- of niet door mensen ooit gezaaid zijn in voorgaande eeuwen. Wist je dat zevenblad 2.000 jaar geleden door de Romeinen is gezaaid langs de wegen?

stinging-nettle-474351_640

Het diende als groenten voor de garnizoenen en bevat meer vitamine C dan sinaasappels en ook veel meer mineralen dan spinazie. Ons huidige voedingspatroon is sterk verarmd door de paar groentesoorten waarvan we denken ze veilig te kunnen eten. Daarom slikken we supplementen en veel mensen leiden aan tekorten in hun mineraalhuishouding ondanks dat ze zich braaf aan de 200 gram groenten en 2 stuks fruit per dag houden.

Doe daarom je voordeel met de kruidenlaag die gewoon ieder jaar voor niets en zonder enige inspanning groeit en zeer waardevol is voor een gezonde bodem. Daarnaast zijn deze kruiden ook veelzijdig en gezond. Op zondag 17 april kun je in Hierland terecht voor een workshop waarin je de kruiden leert waarderen en herkennen. We verzamelen ze en maken daarna gemakkelijke lekkere gerechten klaar die we ter plekke opeten.

De omgeving waar je de opgedane kennis toe kunt passen is je eigen tuin of, als je die niet hebt, een ander natuurlijk gebied en je eigen keuken.

Wat: Workshop wilde kruiden
Inhoud: Herkennen, verzamelen en verwerken in eenvoudige gerechtenVoor wie: Iedereen die interesse heeft. Kinderen zijn ook welkom.
Waar: Hierland: Mitteldeich 49, 47559 Kranenburg Duitsland (nabij Nijmegen)
Tijd: Zondag 17 april van 15.00 tot 19.00 uur
Kosten: €25,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar: €10,-.

Er kunnen maximaal tien mensen meedoen aan deze workshop. Om je op te geven of voor meer informatie stuur je een mail aan info@carolineligtenberg.eu.

De netto opbrengst komt ten goede aan Stichting Plentyfood. Een organisatie die zich inzet voor plantaardige voedselprojecten wereldwijd. De maaltijden die we samen bereiden zijn geheel plantaardig.

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website