fbpx

Navigate / search

Projecten

CF-logo-alles

Changefactors: Waar mensen die de verandering in de samenleving willen zijn inspiratie, events en diensten kunnen vinden: www.changefactors.org. Hier werk ik samen met diverse partners die op een aanvullende manier deze mensen kunnen ondersteunen. Ons gezamenlijk doel is om zoveel mogelijk mensen wegwijs te maken in het nieuwe tijdperk dat we betreden. Deze transitie vergt veel van mensen. Dat wat we geleerd hebben over hoe onze samenleving werkt klopt vaak niet meer. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op je eigen verantwoordelijk. Dat is helemaal goed. Echter, de oude (school)systemen hebben ons net geleerd om ons afhankelijk op te stellen. Met Changefactors schijnen we ons licht op nieuwe wegen. Nieuwe manieren van ondernemerschap en werknemerschap. Wil je op de hoogte blijven? Je kunt je hier abonneren voor de nieuwsbrief van Changefactors.

Screenshot 2014-02-01 11.24.28

Het Nieuwe Economie Project: Enkele jaren geleden sprak ik met Heidi Leenaerts over de mogelijkheden om voor mijn doelgroep, sociaal ondernemers, een andersoortig betaalsysteem te ontwikkelen. Ze onderzocht toen vanuit Bron voor Leiders, haar eigen netwerk, hoe zoiets kan bestaan in het midden- en kleinbedrijf. Heidi was diep geraakt door het ver weg van de natuur geraken van ons economisch systeem en wat dit voor een impact heeft op onze samenleving. En na het delen van haar kennis ook ik. Vandaar dat ik me bij haar heb aangesloten. Dit jaar heeft Heidi’s project een nieuwe boost gekregen. Ze is gevraagd om haar project onder de vlag van United for Passion voort te zetten. Daardoor versnellen haar ideeën en komt de praktijk snel dichtbij. Mijn rol zit hem erin dat ik meedenk en verbind. O.a. met mijn bedrijvennetwerk opgebouwd tijdens Duurzame Vacaturebank, maar ook door het verbinden met de zelfstandige professionals als we uiteindelijk van start gaan met een nieuw geldsysteem naast ons huidige systeem. Je kunt hier Heidi’s meedenkversie van het boek downloaden voor meer informatie. Of abonneer je op de nieuwsbrief van Changefactors voor updates.

 

2014-07-15 18.23.51-1

Hierland: Zo heet onze plek. Een halve hectare grond waar we streven naar een zelfvoorzienend leven. Mijn dagelijks werk bestaat o.a. uit het onderhoud en de ontwikkeling van de tuin. Daarbij breng ik de bodem op kracht met plantaardige bodemverbeteraars waaronder groenbemesters en compost van plantaardige oorsprong.

Zonnepanelen op ons dak zorgen voor een groot deel van de elektriciteit die we verbruiken. Momenteel onderzoeken de manieren om zelfvoorzienend ons water en huis te verwarmen, ons water op te vangen, grijs water te filteren en ons land te irrigeren.

We ontvangen verder graag gasten die van natuur houden. Of mensen die even de rust, de ruimte en eventueel mijn support nodig hebben om in de eigen kracht te komen. Volg ons ook via de Facebookpagina van Hierland.