fbpx

Navigate / search

Tien krachten van hoog sensitieve ondernemers

Vind jij jezelf hoog sensitief? En ben je ondernemer? Het is niet zo’n hele gekke combinatie. Net omdat je veel onbewust waarneemt van wat er speelt op de werkvloer ben je vast wars van dubbele agenda’s, organisatiesystemen, small talk bij het koffiezet apparaat of gewoon van mensen die A zeggen en B uitstralen. Ook gaat je een bepaald thema vast aan het hart. Bijvoorbeeld dierenleed, zorg die alleen symptomen aanpakt, je leefomgeving, de haast die de mensen om je heen ten toon spreiden etc.

dolphin-887800_640

Hoog sensitiviteit (HSP) is een eigenschap voor het oppikken van prikkels waar de gemiddelde mens minder bij stil staat. Heel veel mensen hebben deze gave. Ongeveer 20% schatten sommige onderzoekers. Het is eigenschap zoals de kleur van je ogen of je haar. Je kunt hier meer lezen over de eigenschappen en er zijn diverse online testen. Maar let op! Veel sites doen je graag geloven dat je een gebrek hebt of bijzonder bent. Sensitiviteit is namelijk een niet zo gewenste eigenschap in onze samenleving waar veel strak volgens een bepaald schema georganiseerd is en we snel en efficiënt ‘vooruit moeten gaan’. Het tegendeel is waar. Pas dus op met het geven van labeltjes en gebruik ze alleen als omschrijving van je eigenschappen.

Wat ik merk is dat veel van mijn klanten deze eigenschap bezitten. Dat is niet opmerkelijk want dat zal ik aantrekken. Jaren geleden kreeg ik van een werknemer een boek op mijn bureau gelegd met als titel: ‘ Blijf je werk de baas voor hoog sensitieve personen’. Sommigen onder hen hebben dit voor zichzelf onderzocht. Anderen zijn zich er niet zo bewust van. En alles is goed. Het is alleen erg fijn als je weet waar je kracht ligt en sensitiviteit heeft vele krachten die je als ondernemer ook goed van pas komen. Daarom deze lijst de krachten van hoog sensitieve ondernemers.

  1. Je neemt sneller waar. Bijvoorbeeld veranderingen in je omgeving of samenleving. Hier kun je gemakkelijk op inspelen.
  2. Je wordt door je opdrachtgevers of nemers gewaardeerd omdat je naar harmonie streeft in de relatie.
  3. En vanwege je inlevingsvermogen en oog voor detail streef je naar een optimale dienstverlening, product of omstandigheid voor de betrokken partijen.
  4. Je creativiteit helpt je om ongebaande paden te vinden en win-win-win situaties te creëren.
  5. Je kunt goed, beter zelfs, alleen werken. Vanuit huis bijvoorbeeld zodat je geen duur kantoor nodig zult hebben.
  6. En streeft naar de waarheid voor jou en de anderen waardoor je altijd ethisch bezig bent.
  7. Je bent voorzichtiger en neemt minder snel risico’s.
  8. Maar door je hekel aan herhalingen wordt je werk nooit saai en behoud je je enthousiaste uitstraling.
  9. Door je behoefte aan zelf reflectie overwin je gemakkelijker drempels en obstakels op je ondernemers pad.
  10. Door je bovengemiddelde intuïtieve vermogen weet je sneller en beter waar je kansen liggen.

Ok, dit zijn krachten die je wellicht nog niet zo ziet in jezelf. Dat kan, want als hoog sensitief persoon ben je wellicht snel afgeleid en zo op de buitenwereld gericht dat je uit je kracht geraakt bent. En dan tegen jezelf gekeerd. Om beter in je kracht te blijven raad ik je aan om dagelijks te mediteren. Ik heb hier een mooie geleide meditatie voor je. Duurt ongeveer tien minuten. En het zorgt ervoor dat je beter geaard en dus bij jezelf blijft. Je kunt hem downloaden nadat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website