fbpx

Navigate / search

Toeval bestaat niet

Wat gebeuren er toch mooie dingen. Het lijkt vaak een wonder hoe sommige dingen in elkaar vallen en de juiste mensen precies op de momenten dat je dat zo nodig hebt op je pad komen.

Hieronder een voorbeeld uit de praktijk:
Ik had de hoorn op de haak gelegd. We hebben een afspraak gemaakt voor een intake. In ons gesprek kwam al het een en ander aan de orde, zoals keuzes maken voor een opleiding en ook ”De Droom”:  werken in een theetuin, daar mensen ontmoeten  en met bloemen bezig zijn. Maar ja, zoals het vaak met dromen is, lijken die te mooi om waar te zijn. Of toch niet? Dit lief mens heb ik mogen laten ervaren hoe het is om besluiten te nemen vanuit je hart, in plaats vanuit je hoofd. Gewoon door met je voeten contact te maken met de aarde, rechtop te zitten en diep naar je buik toe adem te halen. De antwoorden op haar vragen kwamen als vanzelf en ik hoop dat ze dit dagelijks oefent,  zodat het een natuurlijk proces wordt. Maar dat was nog niet alles.

Een half uurtje later kreeg ik een mailtje van haar. Wij hadden ons gesprek afgesloten en even later was er een oproep onder haar aandacht verschenen. Precies in haar dorp zoekt iemand hulp bij het ontwikkelen van ideeën voor haar grote tuin! De locatie is er, alleen de inspanningen nog.

Dat heet geen toeval, dat is congruentie, de natuur. En vanuit die congruentie gebeuren deze mooie wonderen. Heerlijk! Ik ben benieuwd wat ik nog meer voor haar kan doen. Ze is in ieder geval een heel eind op weg en ik weet: ooit ga ik in haar sprookjesachtige theetuin een kopje thee drinken en herinneren we samen dit mooie moment.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website