fbpx

Navigate / search

United Economy

Al jaren denk ik eraan hoe ik het economisch systeem kan omzeilen of verzachten. Hoe er een systeem kan ontstaan waardoor iedereen in welvaart kan leven. Ook diegene die (bijna) geen geld hebben. Dit loopt een beetje als een rode draad door mijn leven en de wens om zelfvoorzienend te leven komt ook hieruit voort. Echter, jaren geleden kwam ik Heidi Leenaarts tegen die al een eind op weg was om een structureel systeem te ontwikkelen waar ook bedrijven aan deel kunnen nemen. Mijn gesprek met haar had betrekking op de zelfstandige professionals en andere klein ondernemers die ik help bij de start van hun bedrijf. Ik ontdekte dat geld altijd een fundamenteel probleem was voor het opstarten of voor de doorgroei van hun bedrijf. 

Proud-member-of-UE-geel

Heidi had al veel uitgezocht over de mogelijkheden om bedrijven bij een ruilsysteem te betrekken. Niet de minste bedrijven overigens. Want haar visie op het verhaal was dat haar project alleen kon slagen als middelgrote en grote ondernemingen ook van het alternatieve geld circuit gebruik maken. Als ook zei begrijpen wat geld doet in de samenleving en hier een oplossing voor willen gebruiken die de samenleving ten goede komt. Deze zienswijze eer ik tot op de dag van vandaag. En ik vind mijn visie die vanuit de onderkant van de samenleving komt, de niet gezien ondernemers, er eigenlijk heel goed bij passen. Daarom ben ik ook lid geworden van United Economy. Ook al heb ik er nu nog niet zoveel aan, ik weet zeker dat dit binnen enkele jaren wel zo is. Maar… natuurlijk kun jij als zelfstandige professional of klein ondernemer ook lid worden. Dan kunnen we samen al beginnen met uitwisselen. En wellicht zie je bedrijven tussen de leden waar je graag van zou willen afnemen.

Dat het goed komt met United Economy weet ik zeker. Het wordt o.a. op directieniveau door de Triodos Bank gedragen. Heidi is daarnaast de persoon bij uitstek die zo iets omvattend als een circulair geldsysteem op een veilige en breed gedragen wijze in de wereld gaat zetten. Wil je meer informatie over het systeem en de lidmaatschap, surf dan naar hun website. Sowieso raad ik iedereen aan om dit filmpje te bekijken. Dat gaat over hoe het geldsysteem in elkaar zit. Dan weet je meteen voor je wie je zo hard werkt….

https://youtu.be/KdbXvlRfTaI

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website