fbpx

Navigate / search

Vrijwilligerswerk voor je carrière

Een poos geleden heb ik een LinkedIn poll geplaatst: Helpt vrijwilligerswerk bij het vinden van je (droom)baan? Door het verspreiden van de poll in diverse groepen, sites e.d. heb ik zoveel leuke en interessante reacties ontvangen dat ik besloten heb er een artikel van te schrijven. De reacties zijn soms praktisch soms filosofisch. Ze komen uit eigen ervaring of ze verwoorden een mening. Het artikel is vooral de moeite waard om te lezen als je van plan bent om een carrièreswitch te maken, je competenties te verbreden of gewoon als je van plan bent om vrijwilligerswerk te gaan doen, al of niet via je bedrijf. Veel inspiratie gewenst.

Comments

Josee van der Velde
Reply

Hoi Caroline,
Leuk onderwerp! Ook ik doe inhoudelijk vrijwilligerswerk om mijn kansen op een interessante baan te vergroten. Maar natuurlijk ook om bezig te zijn.
Al met al heb je met jouw poll geen antwoord kunnen krijgen op de vraag of vrijwilligerswerk werkelijk helpt bij het vinden van je droombaan. Je hebt alleen kunnen vaststellen dat de respondenten vermoeden dat dit zo zou kunnen zijn. En dat dat wellicht de reden voor hen is om vrijwilligerswerk te doen. Om aan te kunnen tonen dat vrijwilligerswerk daadwerkelijk leidt een droombaan is helaas veel lastiger te bewijzen (met een veel ingewikkelder onderzoek).
Groet, Josee

Leave a comment

name*

email* (not published)

website