fbpx

Navigate / search

Workshop ‘Verruim je mogelijkheden op de arbeidsmarkt’

Signpost in blue sky with clouds

Sta jij ook voor een belangrijke keuze in je carrière? Wellicht is deze ongevraagd op je bord gekomen. Omdat je boventallig bent verklaard na een reorganisatie. Of verplicht de arbeidsmarkt op te moeten na het faillissement van je werkgever. Maar dit keuzemoment kan ook langzaam je leven zijn binnen gegroeid. Omdat je al langer ontevreden was over je werk en nu is het moment aangebroken om je carrière een andere wending te geven.

“Je moet gewoon je hart volgen” is een vrolijk raad die je vanuit verschillende advieskanten wordt aangereikt. Tenslotte ligt het werk momenteel niet voor het oprapen! Of toch wel? Hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt?

Deze workshop gaat over met maken van keuzes die werkelijk bij je passen. Over het zoeken én vinden van nieuwe informatie waarmee je deze keuzes maakt. Over de bijzondere beslissingen die hieruit voort komen. Want we leven in een snel veranderende tijd en zoals wij geleerd hebben keuzes te maken werkt niet meer. In deze workshop leer je om meer informatie te genereren uit jouw persoonlijke situatie en jij als geheel in de tijd en de plek waarin jij leeft.

 

Schrijf je hier in

 Ken je het verhaal van de indianen die het schip van Columbus niet konden zien toen hij aan kwam varen? De schepen bestonden niet in hun denkraam. Oké, je mag aan dit verhaal twijfelen, maar doe dan eens deze test.

 

Zie je dat je informatie kunt missen?

 

 

In deze workshop leer je je mogelijkheden te vergroten zodat je betere en onverwachte keuzes kunt maken. We doen dit door kennis te maken met nieuwe denkmethoden waarna we het verstand los laten om vrije informatiestromen toe te laten. Je ervaart zo de belemmeringen die de factor ‘tijd’ ons oplegt en vindt de informatie waar je niet naar op zoek was. We maken kennis met divergent denken, lateraal- en systeemdenken. Dit zijn onconventionele manieren van gevolgtrekken en informatie vergaren. We combineren dit met de informatie die je uit je emoties, je lijf en leden vergaart. Zo ontdek je de onmetelijke bron van wijsheid die je tot je beschikking hebt en waar je met je verstand alleen niet bij kunt.

In de workshop gaan we ervan uit dat elke persoonlijke situatie als een verhaal te vertellen is. Een verhaal met feiten, gebeurtenissen en geschiedenissen, maar ook met beelden, overtuigingen en veronderstellingen. We werken een voorbeeld “op de muur” uit en gaan op zoek naar de manieren waarop deze dingen onderling verbonden zijn. Naar de samenhang en naar de dingen die niet direct zichtbaar zijn, maar de zaak wel fundamenteel beïnvloeden. Na afloop van de workshop heb je zicht op mogelijkheden om de beslissingen in jouw leven te baseren op een veel bredere en samenhangende basis van informatie, zodat je beslissingen veel beter passen bij wie je bent.

Praktische informatie: 

Wat: Workshop ‘Verruim je mogelijkheden op de arbeidsmarkt’

Waar: Hubbels in Nijmegen: Prins Hendrikstraat 7

Wanneer: Vrijdag 20 september van 13.00 tot 17.00

Tarief: Waardebepaling achteraf

Trainers: Jos Metselaar van Indynamix en Caroline Ligtenberg van Changefactors

 

Schrijf je hier in

 

Leave a comment

name*

email* (not published)

website